loader image

Artistiek leider Wendy Moonen neemt afscheid van Circolo

Na meer dan 15 jaar neemt onze geliefde Wendy Moonen, artistiek leider van Festival Circolo, afscheid van het festival. Al sinds het prille begin van Circolo in 2007 is zij een vaste waarde in ons team. De eerste vijf jaar als coördinator talentontwikkeling en daarna als bezield artistiek leider. Als aanjager, met een groot hart voor het circus, heeft ze ons festival mee vorm gegeven tot wat het vandaag de dag is: een tiendaagse viering van hedendaags circus op het scherpst van de snede. Een plek waar we baanbrekers en grensverleggers die nieuwe wegen inslaan altijd welkom zijn.
Nu gaat ze zelf nieuwe paden bewandelen. Weg van Festival Circolo, weg van het circus, op naar nieuwe avonturen.

Wendy Moonen: “Ik heb me de afgelopen 15 jaar volledig ondergedompeld in de wereld van het hedendaagste circus. En het is een warm bad.  Een kleine wereld van gedreven, talentvolle, hardwerkende mensen die leven voor hun passie: CIRCUS. Mijn werk was ook mijn passie. Het reizen naar alle geweldige festivals, het zien van de voorstellingen, bedenken van nieuwe plannen, de gesprekken met de makers en het delen van al dat moois met ons publiek. Het meewerken aan een veld dat volop in ontwikkeling is, deed ik de afgelopen jaren vol overgave en energie, en het werk is nog lang niet gedaan. Toch kreeg ik de laatste tijd steeds sterker het gevoel dat er ook nog een andere wereld te ontdekken is.”

Het is tijd om het stokje aan iemand anders over te dragen. Na 15 jaar Circolo heb ik behoefte gekregen aan een nieuw avontuur. Ik ga op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuw paden. Waar die me zullen brengen weet ik nu nog niet. Maar voorlopig ben ik nog niet weg. Ik zal nog tot aan de zomer van 2023 werken voor Circolo zodat er voldoende tijd is om lopende projecten goed af te ronden. Hopelijk zie ik jullie allemaal in oktober in het Spoorpark om nog volop te genieten van de geweldige voorstellingen die we dit jaar op ons festival presenteren.”

Aan het eind van Festival Circolo 2022 schieten we Wendy uit een kanon de wijde wereld in. Na het festival wordt er een procedure gestart om een opvolger te vinden.