loader image

Enthousiaste basisschoolkinderen maken kennis met circus dankzij Tall Tales

Vandaag hebben 300 kinderen van meerdere Tilburgse basisschoolklassen mogen proeven van hedendaags circus. Het Rotterdamse circusgezelschap Tall Tales Company kwam naar Festival Circolo met de show On the Move, waarin belangrijke thema’s als individualiteit en samenwerken aan bod kwamen.

 

Circus op het menu

De liefde voor circus geven wij graag door. Vanuit die gedachte hebben we meerdere klassen van verschillende Tilburgse basisscholen uitgenodigd om te komen genieten van de unieke show On the Move door Tall Tales Company.

In de weken voorafgaand aan de voorstelling zijn de kinderen aan de slag geweest met een speciaal ontworpen educatiepakket vanuit Circolo. Hiermee hebben ze het hedendaagse circus op een speelse manier verkend. Ze hebben onder andere een quiz gedaan en meerdere actieve opdrachten gedaan om te proeven van de circussfeer.

Verschillen worden overeenkomsten

In On the Move zien we twee totaal verschillende personages; een circusartiest en een breakdancer, die elkaar gaandeweg steeds beter leren begrijpen. Hoewel acrobatiek en breaking op het eerste gezicht vooral van elkaar lijken te verschillen, zijn er ook veel overeenkomsten. Het thema ‘verschillen overbruggen’ staat dan ook centraal in deze voorstelling.

Succesrecept

De voorstelling werd goed ontvangen door het jonge publiek. Bij aanvang van de show werd aangekondigd dat de kinderen zich niet stil hoefden te houden en dat ze hun enthousiasme gerust mochten laten zien. En enthousiasme was er in overvloed: er werd flink geklapt en gejoeld en er was meermaals volmondig ‘WOOOW’ te horen. Kortom: een succesrecept!