loader image

Festival Circolo verovert letterlijk het hart van Tilburg

Misschien heb je het al gemerkt of gezien: sinds afgelopen weekend ploppen er in Spoorpark Tilburg allerlei kleurrijke circustenten uit de grond. En dat is niet zomaar: de opbouw van Festival Circolo 2022 is begonnen! Onze kundige krachtpatsers zijn keihard aan het werk om het sfeervolle festivalterrein vorm te geven.

 

Er zit iets aan te komen, voel je het al?

Vier grote circustenten in verschillende knallende kleuren trekken nieuwsgierige blikken naar het stadspark in hartje Tilburg. Vanaf 14 oktober is een team van krachtpatsers keihard aan het werk met palen, tentharingen en houtsnippers om het Spoorpark om te toveren tot een waar circusfestijn. Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet en vanaf vrijdag 21 oktober mogen wij iedereen met open armen verwelkomen om te komen genieten van de tofste shows van het hoogste niveau.

Grootste circusfestival van Nederland

Over een paar dagen klinkt het startschot voor Circolo, het grootste circusfestival van Nederland. Een divers geheel van meer dan dertig verrassende shows zal van 21 tot en met 30 oktober zorgen voor openvallende monden, schaterlachen en hier en daar een weggepinkt traantje. Het sfeervolle festivalterrein is te vinden in het Spoorpark, op een steenworp van Tilburg station. Ook zijn er voorstellingen te zien op diverse satellietlocaties in het centrum van de stad, die allemaal op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Zo strijk je onder andere neer in het pluche van De Nieuwe Vorst en Schouwburg Concertzaal Tilburg voor spectaculair circus in het theater.

Eigentijds circus

Festival Circolo staat voor eigentijds circus; een liefdesbaby van circus, theater, dans, muziek, vormgeving, beeldende kunst en alles wat erbij gefantaseerd wordt. Dat kan zijn: circus en drag, circus en illusionisme maar ook circus en breakdance of opera. Alles kan en mag! In eigentijds circus ligt de focus op het verhaal, de personages en de vorm. En niet te vergeten: de levensgevaarlijke trucs, adembenemende stunts en ongelofelijke lichaamsbewegingen.

Eigentijds circus is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op spektakel, spanning en schoonheid. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er plek op ons festival. Circus is een universele taal die alle drempels en grenzen overstijgt en daardoor voor iedereen toegankelijk. Ontdek op onze programmapagina welke voorstelling het beste bij jou past!