INFO

Festival Circolo toont je het circus van de toekomst. Tijdens de herfstvakantie strijkt het festival jaarlijks neer in het Tilburgse Leijpark voor een tiendaags spektakel. Tijdens deze tien dagen vind je hier een unieke mengelmoes van (inter)nationale topvoorstellingen en prikkelende experimenten op het snijvlak van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art. Festival Circolo verrast, verbaast en verwondert.

 

Algemeen

Festival Circolo vindt plaats van 22 t/m 31 oktober in Tilburg. Met het Festivalhart in het Leijpark en diverse satellietlocaties in de stad, is het tien dagen lang één groot circusfeest in Tilburg. Alhoewel, tien dagen… Dit jaar heeft Festival Circolo er stiekem zes dagen aan vastgeplakt! Want de voorstelling L’Absolu van Les Choses de Rien - die in een torenhoge silo op het voorplein van Theaters Tilburg komt te staan - start al eerder. Van 16 t/m 21 oktober om precies te zijn.

Modern circus of ‘contemporary circus’ is een cross-over van circus, theater, moderne dans, muziek, vormgeving en beeldende kunst. Geen klassieke clowns, olifanten of eenden die door hoepels springen. We leggen de focus op de verhalende inhoud, personages en esthetiek. Maar vrees niet! De levensgevaarlijke acrobatische trucs of virtuoos jongleerwerk zijn wél overgenomen door het moderne circus.

Programma

Festivalterrein

Het Festivalhart van Festival Circolo is gelegen in het Tilburgse Leijpark.

Tickets zijn te koop via onze website én aan de kassa op het festivalterrein. We raden je aan vooraf online een kaartje te kopen, in verband met de beperkte capaciteit van de tenten.

Kaartverkoop

Veiligheid

Hier vind je antwoorden op een aantal veelgestelde vragen rond veiligheid en de door Festival Circolo genomen coronamaatregelen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@festivalcircolo.nl en we proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden. Overigens kan het zijn dat deze informatie wordt aangepast n.a.v. de dan geldende RIVM voorschriften.

Blijf op de hoogte!

* verplicht