loader image

Nieuwe namen Festival Circolo 2022!

Het volledige programma voor Festival Circolo 2022 is bekend. Zo ontdek je een kersverse voorstelling van de tweedejaars van ACAPA, ons verdiepingsprogramma, curiosa, cinema en keert een oude vriend terug: het Cirkelgewelf!

ACAPA – Bohema

Ook dit jaar nemen de tweedejaarsstudenten van Tilburgse circusopleiding ACAPA je mee op expeditie over het terrein van Circolo. In hun voorstelling Bohema zetten ze een verhaal in gang, een romance, een avontuur. Alle grote dingen beginnen klein, en alle voorstellingen beginnen met een artiest en een bezoeker. Kom langs en laat je verrassen door jong talent!

Cirkelgewelf

Een oude bekende voor bezoekers van Festival Circolo 2021 en een nieuwe vriend voor toekomstige bezoekers: het Cirkelgewelf! Twee gigantische ijzeren bogen, midden op het terrein, dienen als speeltoestel voor circusartiesten. Elke dag worden er een aantal voorstellingen gespeeld voor het toegestroomde publiek.

Circolo Cinema

Dit jaar ontdek je boeiende documentaires in onze Festival Circolo mini-bioscoop. Op het witte doek krijg je een kijkje achter de schermen bij vooruitstrevende circusmakers. De mini-bioscoop is dagelijks om 16.30 en 19.00 uur geopend en is te vinden in de Harmonia tent.

Circolo Curiosa

Tijdens Festival Circolo 2022 vind je in het Spoorpark een bonte verzameling attracties, voorstellingen en speeltoestellen. Groot plezier voor een klein prijsje! Ontdek de surrealistische voorstelling DIEP, schommel in de bootjes of draai rond op de molen. Laat je verrassen!

Internationaal seminar

Op woensdag 19 oktober trappen we af met een internationaal seminar op de Fontys Hogeschool van de Kunsten. Thema: eigenheid van de performer, wat neem je mee de piste in? Een inspirerende dag over identiteit met keynote speaker Sanae El Kamouni van Groupe Acrobatique de Tanger.

Coffee Conversations

Vijf dagen lang slurp jij een bak inspiratie naar binnen tijdens de Circolo Coffee Conversations. Onder het genot van een kop koffie gaan jonge makers in gesprek met collega’s over motieven, werkwijzen en dramaturgie. Locatie: Harmonia in Spoorpark Tilburg.

Maandag 24 oktober: Camiel Corneille over Repro Project
Dinsdag 25 oktober: Emilie Weisse over Be Kind
Donderdag 27 oktober: Piet van Dycke over EXIT
Vrijdag 28 oktober: Lieven Slabbinck over het Cirkelgewelf
Zaterdag 29 oktober: Laurence Felber over Questions to the Endless

Nagesprekken

Voor extra verdieping kun je na een voorstelling blijven hangen voor gesprekken met o.a. Wes Peden, Elena Zanzu en Hendrik van Maele. Data staan vermeld bij de programma-informatie van de betreffende voorstelling op de website.