VANAF 2018 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Toegankelijkheid


Toegankelijkheid

Festival Circolo is voor iedereen © Diewke van den Heuvel

Wist je dat alle voorstellingen tijdens Festival Circolo het keurmerk ‘language no problem’ hebben? Bij circustheater gelden er geen culturele en/of taalbarrières; Festival Circolo is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, verlagen we graag alle andere denkbare drempels. Zo kunnen ook mensen met een beperking genieten van een complete dag uit zonder zorgen. Alle voorstellingen met uitzondering van Circuswoud zijn toegankelijk met een rolstoel of een hulphond. Laat je ons van tevoren weten dat je komt? Dan reserveren we een mooie plek voor je in de tent. Stuur een e-mail naar welkom@festivalcircolo.nl

'Elements of Freestyle' voor mensen met visuele beperking
Festival Circolo wil mensen met een visuele beperking de mogelijkheid bieden om een bij uitstek visuele podiumkunst als circus te ervaren. Op 26 oktober om 14:00 uur wordt daarom de voorstelling 'Elements of Freestyle' van ISH ondersteund met audiodescriptie. Circusverslaggevers vertellen via koptelefoons alles wat er op het podium te zien is en de visueel beperkte gasten kunnen het decor zelf ervaren en de kostuums van de spelers voelen.

Festivalbezoekers met een visuele beperking kunnen zich aanmelden via welkom@festivalcircolo.nl. Er worden dan speciale plaatsen en een koptelefoon gereserveerd. Men wordt om 12.00 uur ontvangen op het festivalterrein voor een introductie op de voorstelling en krijgt vervolgens een kopje koffie of thee aangeboden. Na de voorstelling kunnen de bezoekers tijdens een ‘Meet and Feel’ in contact komen met de spelers in de voorstelling. Voor dit speciale programma geldt de normale toegangsprijs (volwassenen: € 20,- / kinderen € 15,-).

Deze bijzondere voorstelling komt tot stand in samenwerking met Stichting Komt het zien, Stichting 5D en de vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Vragen over toegankelijkheid?
Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Laat ons met je meedenken. Neem contact met ons op door te mailen naar welkom@festivalcircolo.nl.

X