VANAF 2018 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Festivalinfo


Festival Circolo

Feels like circus
Festivaterrein © Moon Entertainment

Festival Circolo, een door bezoekers hooggewaardeerd festival boordevol circus gecombineerd met dans, (live) muziek en theater, strijkt voor de zesde keer neer op het groene Landgoed Velder (Liempde/Noord-Brabant). In 2016 duurt het festival van vrijdag 21 t/m zondag 30 oktober en telt maar liefst 8 tenten en 60 voorstellingen. Met een à la carte restaurant in een transparante tent, diverse foodtrucks en een kids playground is dit festival ideaal als dagje uit voor het hele gezin in de herfstvakantie.

Geniet, maar laat je vooral verrassen door de diverse spectaculaire, indrukwekkende voorstellingen, de gezellige sfeer en het lekkere eten en drinken. Primeur: de op Jheronimus Bosch geïnspireerde voorstelling van Cie Les Colporteurs gaat officieel in wereldpremière en ‘Elements of Freestyle’ van ISH gaat in tentpremière. Lees alles over deze zesde festivaleditie in ons programmaboek
Op deze pagina vind je alle praktische informatie.

Openingstijden

Het festivalterrein is elke dag van 12:30u tot 23:00u geopend. De dagkassa is geopend van 12:30u t/m 22:00u en de informatiebalie van 12:00u t/m 23:00u. Op het terrein bevinden zich diverse horecagelegenheden en (speel)voorzieningen. Meer informatie over de voorstellingen vind je hier en hieronder kun je alvast het speelschema downloaden.

Festivalterrein

Plattegrond Festival Circolo

Plattegrond
Maak kennis metde nieuwe indeling van het festivalterrein. Klik hier om het terrein vergroot weer te geven.

De festivallocatie
Om de twee jaar ontpopt er in Liempde (Noord-Brabant) tijdens Festival Circolo een compleet circusdorp met diverse tenten. Om precies te zijn; op Landgoed Velder in een uitgestrekte nationaal landschap genaamd Het Groene Woud. De meeste voorstellingen vinden plaats in de circustenten, zo nu en dan doet de natuur zelf dienst als decor.

Landgoed Velder is een sfeervolle festivallocatie; de natuurlijke omgeving draagt met zijn herfstkleuren bij aan een sprookjesachtige sfeer. Een bezoek aan ons festivalterrein van maar liefst 25 hectare is een avontuur op zich. Een dagje uit dat ook goed te combineren is met wandel- en fietstochten in de directe Brabantse omgeving. 

Het festivalterrein
Festival Circolo is een kleurrijk circustheaterfestival met verschillende (verwarmde) tenten in allerlei soorten en maten. Het in herfstkleuren gehulde Landgoed Velder vormt opnieuw het decor voor het festival, maar de opzet van het terrein gaat afwijken van voorgaande jaren. Midden op het festivalterrein vind je een food court met een buitenbar, foodtrucks en heerlijk warme vuren. Het a la carte restaurant, dat dit jaar speciale Jheronimus Bosch menu’s serveert, is gesitueerd in een transparante tent zodat je ook tijdens het eten verbonden bent met de circussfeer buiten op het terrein. Op het terrein worden in kleinere circustenten korte voorstellingen gegeven en workshops georganiseerd. Natuur en cultuur worden op het terrein met elkaar verbonden, o.a. door schommels en slacklines hangend in bomen waarop de wat oudere kinderen zichzelf wanen als circusartiest. 

Overnachten

Op het terrein van Festival Circolo is het helaas niet mogelijk om te overnachten. De dichtstbijzijnde hotels zijn te vinden in Boxtel, Oisterwijk, Best en Oirschot. Eindhoven en 's-Hertogenbosch liggen op zo'n 20 minuten rijden van het festival. 

Via de websites van VVV Liempde en VVV Boxtel is het mogelijk te zoeken naar accommodaties. Ook via Booking.com kunt u zoeken naar accommodaties in de regio. Verder zijn er diverse campings en bungalowparken in de buurt.

X