Festivalinfo

Op deze pagina vind je algemene informatie over het festival. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met info@festivalcircolo.nl

Tickets & betaling

Ga naar programma om je kaartjes te kopen voor Festival Circolo 2018. Voor de meeste voorstellingen heb je een kaartje nodig. Om zeker te zijn van een plaats kan je het beste je kaartjes vooraf kopen via deze website. Op het festivalterrein kan je natuurlijk ook terecht aan de festivalkassa. Dan heb je wel een grotere kans dat de voorstelling waar je heen wilt is uitverkocht.. We hanteren online transactiekosten van €1,25 per ticket met een maximum van €5,- per bestelling.
We hanteren diverse kortingsprijzen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er voor sommige voorstellingen online en aan de festivalkassa speciale kindertickets verkrijgbaar. Verder bieden we korting aan CJP-pashouders. Dit tarief verkopen we aan de kassa op vertoon van je pas, hierbij geldt 1 kaart per pashouder per voorstelling en zolang de voorraad strekt. CJP-pashouders kunnen ook online van de korting gebruik maken, je kaartnummer wordt dan tijdens het bestelproces geverifieerd. De diverse kortingen zijn niet geldig in combinatie met andere kortingen/acties/arrangementen.
Online en aan de kassa kun je betalen met pin en creditcard (Visa en Mastercard). Aan de festivalkassa en bij de buitenkassa voor het korte programma op het terrein kun je ook contant betalen. Tijdens het festival is er (alleen) aan de festivalkassa voor deelnemende inwoners van Tilburg bovendien de mogelijkheid om te betalen met de Meedoenregeling. Deze regeling geldt als betaalwijze voor alle voorstellingen, behalve voor die van €4,- of minder, arrangementen, diners, parkeertickets en overige acties.
Voor cultuurliefhebbers met een smalle beurs zijn tickets voor een festival zoals Circolo een erg grote uitgave en daarom soms simpelweg niet te betalen. Erg jammer, want ons festival moet er voor iedereen zijn. Daarom bieden wij dit jaar 'het uitgestelde kaartje' aan. Bij de aankoop van tickets vragen we je aan het einde van het bestelproces of je een extra bedrag van €13,- wilt doneren voor iemand die niet de financiële mogelijkheden heeft. De extra kaartjes komen vervolgens via Quiet Tilburg en de Stichting de Vrolijkheid bij de juiste mensen terecht. Je kunt er dus gerust op zijn dat je gift goed terechtkomt.
Tilburgers met een kleinere beurs kunnen een beroep doen op de meedoenregeling van de gemeente en zo krijg je budget om voorstellingen te bezoeken. Hoe dit werkt? Kijk op www.meedoentilburg.nl
Heb je een festival-, weekend- of dagpas? Bestel dan per voorstelling apart je toegangsbewijs en laat de barcode van je geprinte of mobiele e-ticket scannen bij de voorstellingstent. De pas zelf geeft geen toegang tot de specifieke voorstellingen.
- Na aanvang van een voorstelling is geen toegang meer mogelijk.
- Gekochte kaarten worden niet geruild of teruggenomen.
- Kindertickets zijn voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar, bij twijfel kan er om de legitimatie van het kind worden gevraagd. Ook bij CJP-pashouders kunnen wij bij twijfel om legitimatie vragen.

Eten & Drinken

De keukenprinsen van Cookaholics, wereldberoemd in Tilburg en omstreken, zijn zulke artiesten. Tijdens Festival Circolo ontfermen zij zich over de keukenpiste van Bistro Foodjugglers en laten ze je smullen, smikkelen en genieten van verrassende, smaak- volle gerechten. Naast de vaste kaart zijn er wisselende dagschotels. Check de site voor het menu. Schuif aan, eet mee! De keuken is open vanaf 17:00u tot 21:00u. Reserveren kan via info@cookaholics.nl of 06-57054281
Sashimi, maar dan net even anders, een goed belegd broodje, een in heerlijke saus zwemmende diamanthaas, een dampende kom soep, poffertjes, heerlijk gegrilde hamburgers, een verrassend gevulde kwartel, gewone en speciaal bieren, marshmellows om boven het vuur te roosteren en natuurlijk goudgele frieten. Er is van alles te eten en te drinken op Festival Circolo.
Stel je liever zelf je maaltijd samen of geen zin in een hele maaltijd? Struin dan langs diverse foodtrucks die tussen de circustenten staan. Neem plaats bij het kampvuur om lekker maar gezond te snacken en de herfst in het park te beleven.
Met een mooi uitzicht op de sfeervol aangelichte circustenten geniet je in Brasserie Velder van de lekkerste biertjes, mooie wijnen of verfrissende ander dranken. De brasserie kent zelfs een aparte speciaalbieren-bar. Natuurlijk worden ook kleine snacks geserveerd. Brasserie Velder is vernoemd naar het prachtige Landgoed Velder in Liempde waar de eerste 6 edities van Festival Circolo plaatvonden. Dat landgoed heeft nog steeds een speciaal plekje in ons Circolo-hart.

Het terrein

Festival Circolo vindt plaats in de herfstvakantie van 12 tot en met 21 oktober in het Tilburgse Leijpark. Tien dagen met meer dan honderd voorstellingen. Zowel grote, internationale gezelschappen als jonge, nieuwe makers zullen te zien zijn tijdens het festival. Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen moet je een kaartje kopen. De prijzen van voorstellingen variëren van € 2,- tot € 25,-. Kaarten zijn online verkrijgbaar via 'programma' of 'Tickets'. Op het festival is een dagkassa aanwezig; open van 12.30 tot een uur na de laatste voorstelling). Betalen op Circolo kan met PIN en contant.
Het festivalterrein is dagelijks geopend vanaf 12:30u tot 23:00u, m.u.v. vrijdag 12 oktober (open vanaf 17:00u).
Op het festival is een dagkassa aanwezig; open van 12.30 tot een uur na de laatste voorstelling) Betalen op Circolo kan met PIN en contant. Festival Circolo werkt niet met bonnen of munten. Er is geen pinautomaat op het festivalterrein aanwezig. Let op: bij de speelattracties kun je alleen contant betalen!

Bereikbaarheid

Festival Circolo strijkt neer in het Tilburgse Leijpark. Het terrein is eenvoudig met de fiets, het openbaar vervoer en de auto te bereiken. De entree bevindt zich aan de Ringbaan Zuid, ter hoogte van de Wethouder Baggermanlaan.
Vanaf Tilburg Centraal sta je binnen een kwartier op het festivalterrein, met de bus of OV-fiets. Check de reisplanner voor actuele reisinformatie.
De Circolo-parking (naast de Leyhoeve) wordt met borden op Ringbaan Oost, Ringbaan Zuid en bij de afslagen van de snelweg A65 aangegeven. Parkeren kost € 3,50 per dag. Een weekkaart is online verkrijgbaar voor € 12,50. Het navigatie adres is: Dokter Bloemenlaan, 5022 KX Tilburg.
Voor reizigers uit de richting Den Bosch: er zijn werkzaamheden aan de N65 in het weekeind van 20-21 oktober. Check de website van a naar beter voor meer informatie.

Toegankelijkheid

Bij circustheater gelden er geen culturele of taalbarrières; Festival Circolo is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, verlagen we graag alle andere denkbare drempels. Zo kunnen ook mensen met een beperking genieten van een complete dag uit zonder zorgen. Alle voorstellingen zijn toegankelijk met een rolstoel of een hulphond. Laat ons wel van tevoren weten dat je komt door een mail te sturen naar welkom@festivalcircolo.nl. Dan reserveren we een mooie plek voor je in de tent.
Tenzij anders staat aangegeven, zijn bijna alle voorstellingen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt je aanmelden via welkom@festivalcircolo.nl
Op het festivalterrein zijn de toiletten gekoppeld aan de festivalbrasserie die te betreden is via een niet te steile hellingbaan. Op hetzelfde niveau vind je ook een ruim opgezet invalidentoilet, dat zonder drempels toegankelijk is.

Overnachten

In de binnenstad vind je Hostel Roots. Kijk op hun website www.hostelroots.nl voor mogelijkheden.
Op loopafstand van het festivalterrein vind je Van der Valk Tilburg (bieden via hun eigen site speciale arrangementen aan; zie www.hoteltilburg.nl en het Bastion Hotel).
Stadscamping Tilburg stelt haar camping beschikbaar voor het mooiste circussprookje van de lage landen! Voor de bezoekers en medewerkers van het Circolo festival zullen wij geopend zijn van 12 tot en met 21 oktober. Kom je tentje, camper of caravan bij ons neerzetten en ontmoet andere bezoekers en medewerkers van het Circolo Festival om met elkaar uit te wisselen wat je hebt beleeft en vooral samen te genieten.