VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Landelijk geld voor Brabants talent

15 juni 2017
Michiel Deprez © Marylka Böressen

PLAN Brabant krijgt van het Fonds Podiumkunsten € 225.000,- per jaar voor de ondersteuning van de nieuwste generatie makers van theater, dans en circus. De adviescommissie van Fonds Podiumkunsten adviseert zeer positief over de recente Brabantse aanvraag voor landelijke ondersteuning.

“De commissie vindt dat PLAN er, met deze aanvraag en haar lopende activiteiten, in slaagt haar ambitie waar te maken om een voorbeeld te zijn voor de rest van Nederland op het gebied van talentontwikkeling in de podiumkunsten door bestaande instellingen.”

PLAN biedt ruimte, groot of klein, met op maat gemaakte trajecten, waarin talent zich kan ontplooien. De partners van PLAN verzorgen daartoe uitwisselingstrajecten, residenties, producties, presentaties met talentvolle makers in de podiumkunsten. Er is ruimte voor dans, theater, circus en hybride tussenvormen. Ieder traject wordt op maat gemaakt.

Festival Circolo is samen met 9 andere Brabantse culturele organisaties partner in PLAn Brabant. Circusartiest Michiel Deprez is een van de talenten die nu reeds ondersteund wordt door PLAN Brabant.

Zie verdere informatie op de website van PLAN