Ons team


image by WebDog
Marc
Directeur/ bestuurder

Het was voor mijn zesde of zevende verjaardag dat we naar Circus Toni Boltini gingen op het Haagse Malieveld. Tijdens de voorstelling verloor ik mijn schoen, hij lag ergens onder de tribune. Ik was meer met mijn schoen bezig dan de voorstelling. De voorstelling VORTEX van Cie Non Nova heeft op mijn een diepe indruk gemaakt. Met gebruik van ventilatoren ontdeed de artiest zich van diverse lagen kleding en ‘huid’. Het leukste aan mijn werk bij Circolo vind ik wanneer ik mensen verbaasd een voorstelling zie verlaten; ze kunnen niet rijmen wat ze hebben gezien en toch constateren dat het circus was.

image by WebDog
Wendy
Artistieke leiding & programma productie

Als klein meisje ben ik ooit eens naar een familievoorstelling geweest. Welke het was, weet ik niet precies, maar wat me wel is bijgebleven, zijn de geiten en kamelen. Omdat ik zoveel voorstellingen zie, weet ik niet precies welke voorstelling het meeste indruk op mee heeft gemaakt. Wat ik vooral bijzonder vind, is dat na alle voorstellingen die ik heb gezien, circus me nog steeds kan verrassen. Als artistiek leider van Festival Circolo bezoek ik jaarlijks heel veel voorstellingen. Het reizen, zien van voorstellingen, bezoeken van festivals en contact met de artiesten en collega’s van het festival vind ik geweldig. 

image by WebDog
Stephan
Productieleiding & ICT

Gezelschappen als AOC en Cirque Eloize hebben veel indruk op me gemaakt, zij combineren mooie verhalen met spectaculair circus. Daar kan ik van genieten.Circus is voor mij vliegen zonder vleugels. Ik geniet van de enorme creativiteit van de makers. Wij mogen een podium bouwen voor de allermooiste circusvoorstellingen. Het is een soort sprookje dat we neer mogen zetten. Om mensen even te laten ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ik houd van de drama en het spektakel dat in het Circus naar voren komt.

image by WebDog
Niki
Hoofd marketing

De eerste keer dat ik met circus in aanraking kwam, zag ik alleen maar acrobaten in glitterpakjes. De voorstelling die op mij het meeste indruk maakte, heb ik nog niet zo lang geleden gezien. In Antwerpen zag ik Le Vide van Fragan Gehlker & Alexis Auffray. Zo bizar spannend om naar te kijken! Circolo is misschien wel het meest bijzondere festival dat ik ken. Dit waanzinnige festival in Tilburg laten landen, dat vind ik gaaf om te doen!

image by WebDog
Marijn
Ticketing

Twintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het nieuwe circus en was meteen verkocht door de combinatie van spanning, mooie beelden en de fysieke prestaties die de circusmakers neerzetten. Wat een inzet en liefde hebben deze mensen voor hun vak! Dat geldt ook voor ons team en het is iedere keer weer spannend en mooi om te zien hoe alles samenkomt tijdens Festival Circolo. En om deze bijzondere voorstellingen en sfeer te kunnen delen met ons publiek geeft mij nog steeds voldoening!

image by WebDog
Sandra
Zakelijke markt

Als kind heb ik tijdens onze vakantie in Frankrijk mijn eerste circusvoorstelling gezien. Naast onze camping stond een grote circustent. Vooral de grote tent en de mooie kleuren herinner ik me nog heel goed. De inhoud van circus begreep ik pas op latere leeftijd, dankzij het bezoeken van voorstellingen tijdens theaterfestival de Boulevard. Een voorstelling die me altijd bij is blijven staan is L’enfant qui rit van Theatre D’un Jour. Het was een performance van acrobaten en poppenspelers in een intieme yurt tent tijdens Festival Trapezi in Reus in Spanje. De uitdaging ligt bij mij om cultuur en het bedrijfsleven samen te brengen; nieuw publiek kennis laten maken met het huidige circus en dat alles in Tilburg, waar ik vlakbij ben opgegroeid!

image by WebDog
Lysanne
Programma Productie

Mijn allereerste circuservaring was in Rosmalen. Ik was toen zes jaar oud en ik ging met mijn ouders naar het circus bij ons in het dorp. Daarna was het even ‘circusstil’ en járen later pas kwam ik weer in contact met circus door de productie van de Fontys Entreeprijs waarbij ik samenwerk met studenten van o.a. Fontys ACaPA.

Wat heel veel indruk op me maakte was Mardulier & Deprez die in een open atelier interviews afnamen waarbij ze onderzoek deden naar de mimiek van de geïnterviewden. Ik was één van de geïnterviewden en het eindresultaat was kwetsbaar, confronterend en mooi tegelijk! Door Circolo kom ik op de meest bijzondere plekken met de leukste mensen!

image by WebDog
Stephanie
Content / marketing medewerker

De eerste keer dat ik met circus in aanraking kwam, was toen ik als kind met mijn ouders naar een plaatselijke circusvoorstelling ging. Het enige wat me daarvan is bijgebleven, was de stinkende olifant! De voorstelling waarvan ik (nog steeds) enorm onder de indruk ben, is de voorstelling ‘Humans’ van Circa (Australië). Hun lichaamstechniek is bizar goed! Ik vind het supertof dat ik alle content mag verzamelen voor Festival Circolo en het is voor mij een uitdaging om alle kanalen kleur te geven. 

image by WebDog
Marielle
Website beheer

De eerste keer dat ik met circus in aanraking kwam, was het kerstcircus op tv. Een voorstelling die ik niet zomaar vergeet en me altijd is bijgebleven, is ‘Compagnie XY’ met hun voorstelling ‘Il n’est pas encore minuit’.

Het is een uitdaging om de website steeds weer aan te passen aan de huidige technieken. Dat houdt me scherp.

image by WebDog
Karin
Fotografie

Mijn eerste circuservaring was een voorstelling van Toni Boltini. Dat vond ik heel spannend. Een voorstelling die me altijd is bijgebleven en veel indruk heeft gemaakt is Circus Ronaldo met Fidelis Fortibus.
Festival Circolo is een fantastisch festival en het is voor mij als fotograaf een feest om het nieuwe circus een gezicht te mogen geven.

image by WebDog
Pepijn
Horeca

Mijn eerste ervaring met circustheater - of in ieder geval theater en acrobatiek - waren de voorstellingen van La Fura in de jaren negentig tijdens theaterfestival Boulevard. Zo vernieuwend en spraakmakend. Later in 2008 zag ik Cirque Eloize tijdens de 2e editie volgens mij van Circolo. Misschien een beetje mainstream maar een prachtige voorstelling. Bijzonder was, dat ik ze zeven jaar later zag op kerstavond bij -15 graden hoog in de Franse Alpen in het skidorp Tignes. Uitgelichte bergwanden een flitsende show, een heel bijzondere sfeer alles bij elkaar. Benieuwd naar wat deze editie ons gaat brengen……….