Samenwerkingspartners


Provinciaal

Festival Circolo is lid van de Kunst van Brabant, de belangenvereniging van kunstenaars en culturele instellingen in de provincie. In Brabant werken verschillende festivals met elkaar samen op het gebied van marketing en data-analyse. Daarbij ondersteunt door Kunstloc Brabant. Festival Circolo is pa...

Festival Circolo is lid van de Kunst van Brabant, de belangenvereniging van kunstenaars en culturele instellingen in de provincie.

In Brabant werken verschillende festivals met elkaar samen op het gebied van marketing en data-analyse. Daarbij ondersteunt door Kunstloc Brabant.

Festival Circolo is partner van PLAN voor talentontwikkeling Brabant. PLAN biedt de nieuwste generatie circus-, theater- en dansmakers kansen om zich te ontwikkelen en nieuw werk te presenteren.

Nationaal

Leve de festivals
De 2 hbo-circusopleidingen in Nederland ( ACaPA in Tilburg en Codarts in Rotterdam) zijn natuurlijke partners voor Festival Circolo. Voor studenten biedt het festival een podium om zichzelf te presenteren maar ook om in contact te komen met professionele collega’s en programmeurs. Het belang van fes...

De 2 hbo-circusopleidingen in Nederland (ACaPA in Tilburg en Codarts in Rotterdam) zijn natuurlijke partners voor Festival Circolo. Voor studenten biedt het festival een podium om zichzelf te presenteren maar ook om in contact te komen met professionele collega’s en programmeurs.

Het belang van festivals als Circolo kan niet genoeg onderstreept worden. Daarom heeft Circolo zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals om de landelijke lobby voor deze sector te versterken. 

Festival Circolo is een van de trekkers van het platform CircusNL. Daarin werken circus-organisaties en – artiesten sinds begin 2013 samen om de positie van het circus in het algemeen te versterken. Festival Circolo is een van de plekken/momenten in het jaar dat het Nederlandse netwerk samenkomt om uit te wisselen, bij te scholen en plannen te maken.

Internationaal

Circus is internationaal. Vele voorstellingen worden uit het buitenland gehaald en in Nederland gepresenteerd aan een breed publiek. Het is dus van belang goede relaties te onderhouden met collega’s elders in Europa en daarbuiten. Circolo is lid van Circostrada , het netwerk van Europese circusiniti...

Circus is internationaal. Vele voorstellingen worden uit het buitenland gehaald en in Nederland gepresenteerd aan een breed publiek. Het is dus van belang goede relaties te onderhouden met collega’s elders in Europa en daarbuiten. Circolo is lid van Circostrada, het netwerk van Europese circusinitiatieven en werkt samen Artcena (CentreNational des arts du cirque, de la rue en du theatre) en Circus Next: internationaal project ter ondersteuning van jong circustalent in Europa.

Circolo participeert in het Europese Creative Europe- project: Circollaborative Tools. Samen met partners in Frankrijk, België, Tsjechië, Litouwen, Hongarije, Italië en Spanje worden de mogelijkheden van digitale middelen in circus en – organisatie uitgewisseld en onderzocht.

Met de Zuiderburen in Vlaanderen bestaan nauwe en innige banden: Circuscentrum Vlaanderen, Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt, MiramiroGentse Feesten en Festival PerplX.