Samenwerkingspartners


Provinciaal

Festival Circolo is lid van de Kunst van Brabant , de belangenvereniging van kunstenaars en culturele instellingen in de provincie. In Brabant werken verschillende festivals met elkaar samen op diverse gebieden. In wisselende coalities wordt gewerkt aan: Een gezamenlijke marketingcampagne om Brabant...

Festival Circolo is lid van de Kunst van Brabant, de belangenvereniging van kunstenaars en culturele instellingen in de provincie.

In Brabant werken verschillende festivals met elkaar samen op diverse gebieden. In wisselende coalities wordt gewerkt aan:

  • Een gezamenlijke marketingcampagne om Brabantse festivals nadrukkelijker onder de aandacht te brengen van publiek buiten de provinciegrenzen, en om zo Brabant als toeristische bestemming extra te promoten.
  • In de afgelopen jaren is een planningsprogramma ontwikkeld speciaal voor festivals, gebaseerd op Yesplan. Theaterfestival Boulevard, Incubate, STRP en Circolo zijn daarover na een eerste gebruiksfase zo enthousiast dat besloten is tot een verdere uitbouw en het gezamenlijk verder vormgeven van een back-office.

De Brabantse festivals willen kwaliteit leveren en uitstralen, en zichzelf blijven vernieuwen. De agro-foodsector is sterk in deze provincie; met o.a. producten, verwerkers, cateraars en fooddesigners wordt nu gezocht naar nieuwe foodconcepten voor festivals.

Festival Circolo is partner van PLAN voor talentontwikkeling Brabant. PLAN biedt de nieuwste generatie circus-, theater- en dansmakers kansen om zich te ontwikkelen en nieuw werk te presenteren.

Circolo neemt deel aan het Brabantse consortium voor Storytelling and Business Development. Partners hierin zijn Fontys, NHTV, Efteling, Omroep Brabant en Festival Mundial. Het consortium biedt studenten van Fontys en NHTV de kans om in een ‘laboratoriumsituatie’ nieuwe, verhalende performing-art-vormen te ontwikkelen die iets toevoegen aan de beleving van de festivals en de Efteling.

Nationaal

Leve de festivals
De 2 hbo-circusopleidingen in Nederland ( ACaPA in Tilburg en Codarts in Rotterdam) zijn natuurlijke partners voor Festival Circolo. Voor studenten biedt het festival een podium om zichzelf te presenteren maar ook om in contact te komen met professionele collega’s en programmeurs. Het belang van fes...

De 2 hbo-circusopleidingen in Nederland (ACaPA in Tilburg en Codarts in Rotterdam) zijn natuurlijke partners voor Festival Circolo. Voor studenten biedt het festival een podium om zichzelf te presenteren maar ook om in contact te komen met professionele collega’s en programmeurs.

Het belang van festivals als Circolo kan niet genoeg onderstreept worden. Daarom heeft Circolo zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals om de landelijke lobby voor deze sector te versterken. De organisaties werken sinds begin 2013 samen om de positie van het circus in het algemeen te versterken. Tijdens Circo Circolo 2014 werd met succes een eerste gezamenlijk symposium georganiseerd; in 2016 (en de daaropvolgende edities) volgt een vervolg.

Internationaal

Circus is internationaal. Vele voorstellingen worden uit het buitenland gehaald en in Nederland gepresenteerd aan een breed publiek. Het is dus van belang goede relaties te onderhouden met collega’s elders in Europa en daarbuiten. Circolo is lid van Circostrada , het netwerk van Europese circusiniti...

Circus is internationaal. Vele voorstellingen worden uit het buitenland gehaald en in Nederland gepresenteerd aan een breed publiek. Het is dus van belang goede relaties te onderhouden met collega’s elders in Europa en daarbuiten. Circolo is lid van Circostrada, het netwerk van Europese circusinitiatieven en werkt samen met Hors les Murs (centrum voor onderzoeken informatie over Circuskunsten in Frankrijk) en Circus Next: internationaal project ter ondersteuning van jong circustalent in Europa.

Met de Zuiderburen in Vlaanderen bestaan nauwe en innige banden: Circuscentrum Vlaanderen, Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt, MiramiroGentse Feesten en Festival PerplX.