VANAF 2018 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Organisatie


Bestuur, staf & team

Festival Circolo wordt georganiseerd door Stichting Briantelli; in 2005 opgericht door initiatiefnemer Wim Claessen. Deze stichting heeft een Raad van Toezicht en een (freelance) directeur/bestuurder. De organisatie volgt de code Cultural Governance. De directeur werkt samen met een staf van drie ge...

Festival Circolo wordt georganiseerd door Stichting Briantelli; in 2005 opgericht door initiatiefnemer Wim Claessen. Deze stichting heeft een Raad van Toezicht en een (freelance) directeur/bestuurder. De organisatie volgt de code Cultural Governance.

De directeur werkt samen met een staf van drie gekwalificeerde, professionele freelancers aan de hoofdlijnen van het festival. De stafmedewerkers worden ondersteund door teams van (uitvoerende) medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Er worden zoveel mogelijk freelancers ingezet uit de eigen regio, die ook werken voor andere culturele evenementen. Zo kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en ervaring.

De organisatie heeft geen echt eigen kantoor; er wordt vanuit verschillende plekken samengewerkt in ‘the cloud’. De overhead is daardoor minimaal en de online festivalplanning versterkt de onderlinge samenwerking en afstemming, ook al zit je niet naast elkaar aan eenzelfde bureau.
 

Directie en bestuur
Marc Eysink Smeets - Directeur/bestuurder 

Raad van Toezicht
Jacques van Veen, Amsterdam (voorzitter)
Edward Hendrickx, ‘s-Hertogenbosch
Philine Krans, ‘s-Hertogenbosch
Luc Broos, Boxtel
Evelien Kers, Loenen aan de Vecht

Staf 
Wendy Moonen - Artistieke leiding & programma productie
Stephan Grilis – Productieleiding & ICT  
Joyce van Lievenoogen - Manager marketing & communicatie 

Team
Frida Rouppe van der Voort - Zakelijke markt, sponsoring & vrienden 
Mariëlle van der Wardt - Website & ICT 

Sofie de Leede - Medewerker marketing & communicatie 
Amanda Kool – Programma productie 
Marijn Slee - van der Veer - Ticketing
Karin Jonkers - Vormgeving
Jean Philipse - Vormgeving
Ine van Leeuwen - Vrijwiligerscoördinator

Advies & speciale projecten
Wim Claessen - Oprichter Circolo 

Stichting het Vangnet

Sinds begin 2015 heeft de Stichting Briantelli een ‘broertje’: Stichting ‘het Vangnet’. In deze stichting worden allerlei circusprojecten ondergebracht die min of meer los staan van het festival (talentontwikkelingsprogramma’s, adviesvragen, dienstverlening aan derden, co-producties e.d.). Indien de Stichting ‘het Vangnet’ winst maakt, wordt die winst aangewend t.b.v. het festival.

De Stichting ‘het Vangnet’ wordt op dezelfde wijze bestuurd als Stichting Briantelli.

X