VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Festival Circolo 2018


In het donker is één spot aan. De honderden ingehouden adems zitten vastgeklemd op hun stoel. Het koord beweegt. Het is het moment voordat het fout kan gaan. De secondes waarin alles nog mogelijk is en waarin de ergste scenario’s in talloze hoofden de spanning opvoeren. En dan is er de beweging, de sprong, het opvangen en de opluchting. Heel even maar: want adempauzes hoeven niet te lang te duren.

Toegankelijk en experimenteel
Aan verwondering hangt geen leeftijd of functie. Ze huist bij Circolo in tenten die meedeinen, wild heen en weer geschud worden of kleiner gemaakt worden door het allerkwetsbaarste optreden. En iedereen kan haar ontmoeten. De verwondering is vriendelijk, toegankelijk en maakt geen onderscheid. Er zijn toegankelijke voorstellingen, experimentele optredens en alles daartussenin. Het festival heeft een podium voor nieuw Nederlands talent van o.a. circusopleidingen, uit de gymnastiek en uit de wereld van de urban sports. Circolo is tevens dé ontmoetingsplaats van de Nederlandse en internationale circuswereld. Artiesten, studenten, programmeurs, journalisten en andere professionals bezoeken er vergaderingen, debatten, presentaties en voorstellingen.

Programma 2018
Festival Circolo vindt om de twee jaar plaats in het Leijpark in Tilburg. We zetten onze tenten op in de herfstvakantie, van 12 tot en met 21 oktober 2018. Inmiddels zijn de eerste vier acts van Circolo 2018 bekend: Le Vide, Tipping Point, Forever, Happily... en Wo ist Tobi.

In de oneven jaren organiseren we vanaf 2019 een vijfdaags indoor festival in o.a. Theaters Tilburg, De NWE Vorst en de Fontys Hogeschool.