VANAF 2018 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Circus Jeroen Bosch


Circus geïnspireerd op Jheronimus Bosch

Wereldpremière op Festival Circolo

Dit jaar herdenkt de stad ‘s-Hertogenbosch het 500e sterfjaar van Jheronimus Bosch met een uitgebreid cultureel programma. Het werk van de laat-middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch spreekt nog steeds tot de verbeelding; thema’s als verleiding, lust en zonde maken dat Jheronimus Bosch ook 500 jaar na zijn dood menigeen inspireert. Het samenvallen van dit herdenkingsjaar en de zesde editie van Festival Circolo vormt het uitgelezen moment om dit bijzondere project Circus Jeroen Bosch samen met Stichting Jheronimus Bosch 500 te initiëren. 

Tijdens Festival Circolo 2016, vindt de wereldpremière plaats van Sous la toile de Jheronimus van gezelschap Les Colporteurs. In een mix van acrobatiek, muziek, dans en drama komen het magische, mystieke karakter van Bosch zijn werk samen tot een visueel, eigentijds kunstwerk. Tickets voor deze voorstelling zijn te koop. Bestel ze hier.

Bosch Dreams

Tweede circusvoorstelling geïnspireerd op Jheronimus Bosch

De circusvoorstelling met de titel Bosch Dreams, eveneens geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch van gezelschap the 7 Fingers, gaat dit najaar op tournee langs theaters en schouwburgen in Nederland en België. Bekijk de speeldata op de website van Circus Jeroen Bosch.

X