VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Tipping Point


Ockhams Razor (Groot-Brittannië)

Spannend, poëtisch, toegankelijk
Luchtwerk, acrobatiek, dans

Vanaf 6 jaar

Een acrobatisch spel tussen orde en chaos

Op de schouder van een van de artiesten rust een lange metalen stok, die hij steeds sneller ronddraait. Zijn vier collega’s rennen er achteraan, klimmen er op, hangen ondersteboven en blijven ronddraaien. Zo rap dat het wel fout moet gaan.
Ockham’s Razor brengt fysiek circus ten top. Het is voortdurend balanceren met niets anders dan pure spierkracht en lange stokken, die rakelings langs gezichten scheren, die tot bukken en strekken dwingen. En uiteindelijk zijn er de vingertoppen die nog net op tijd het metaal vast kunnen pakken, zodat niemand te pletter valt.

Het is een meeslepend spel van orde en chaos, manipulatie en overgave. Het publiek zit zo dichtbij dat het moeilijk is om stil te blijven zitten, zodra het metaal op vingers danst of aan het plafond gehangen wordt. In de handen van de artiesten verandert het metaal in een continu bewegend landschap, waar zij tegelijkertijd de schepper en een onderdeel van zijn.

De toeschouwer wordt meegenomen in het opzwepende spel dat met de wetten van de zwaartekracht speelt. Chaos viert hoogtij. Of kunnen ze er aan ontsnappen? Het is een kwetsbaar kantelpunt - de tipping point - waarbij timing alles is. En waarbij tussendoor ook nog gelachen kan worden.

Speciaal voor deze voorstelling maakten Adem Ilhan en Quinta een soundscape. De muzikanten werkten eerder met Radiohead. Tipping Point is een fantastische pure circusperformance, waarbij alles gaat om de balans en het verliezen ervan.
 

"Opwindend om naar te kijken, zowel aangrijpend als zenuwslopend. Een betoverende voorstelling." - The Stage

"Een ontroerende verkenningstocht van vertrouwen en verraad, uitgevoerd met een speelse lichtheid." - Financial Times