VANAF 2O18 IN TILBURG, 12 t/m 21 oktober

Wo ist Tobi


Zirkusspektakel FahrAwaY (Zwitserland)

Toegankelijk, humoristisch, avontuurlijk
Diabolo, fietsen, luchtwerk

Vanaf 6 jaar

Een lieflijke, intieme voorstelling met groots effect

Het is haar eigen tent, haar voorstelling en haar muzikant. Maar alles loopt anders voor circusartieste Solvejg Weyenteth. Wo ist Tobi gaat over een ontmoeting tussen twee kunstenaars - eenvoudig, speels en een beetje gek. Met lieflijke deuntjes en subtiele humor. Zonder uitbundige glitter en trompetten, maar met groots effect: juist door de intimiteit.

Tegenspeler Valentin Steinemann heeft oorspronkelijk maar een taak: het verzorgen van de muziek bij het optreden van Solvejg. Klungelend gooit hij vervolgens haar voorstelling helemaal overhoop. Zij ziet met afschrik hoe haar optreden langzaam wordt overgenomen. Weten de twee elkaar te vinden?

Wo ist Tobi laat op een vrolijke en frisse manier zien hoe je van je vaste rituelen moet afwijken om samen door een deur te kunnen. Een ongecompliceerd verhaal waar je van kan leren, of je nou 6 of 80 jaar oud bent. Ondertussen worden gereedschap en instrumenten op verrassende manieren ingezet waardoor hun rol groeit. Een voorstelling met een cocktail van circus, theater, live muziek en clownerie.

De Zwitserse Solvejg Weyenteth (1989) studeerde in 2014 af bij ACaPA in Tilburg. Nu schittert ze samen met tegenspeler Valentin Steinemann in deze intieme voorstelling, de eerste waarmee ze als gezelschap de grens over gaan.