Ontmoet de mensen achter Festival Circolo

Festival Circolo

Marc

Directeur/ bestuurder

"Het was voor mijn zesde of zevende verjaardag dat we naar Circus Toni Boltini gingen op het Haagse Malieveld. Tijdens de voorstelling verloor ik mijn schoen, hij lag ergens onder de tribune. Ik was meer met mijn schoen bezig dan de voorstelling. De voorstelling VORTEX van Cie Non Nova heeft op mijn een diepe indruk gemaakt. Met gebruik van ventilatoren ontdeed de artiest zich van diverse lagen kleding en ‘huid’. Het leukste aan mijn werk bij Circolo vind ik wanneer ik mensen verbaasd een voorstelling zie verlaten; ze kunnen niet rijmen wat ze hebben gezien en toch constateren dat het circus was." 

Festival Circolo

Wendy

Artistieke leiding & programma productie

"Als klein meisje ben ik ooit eens naar een familievoorstelling geweest. Welke het was, weet ik niet precies, maar wat me wel is bijgebleven, zijn de geiten en kamelen. Omdat ik zoveel voorstellingen zie, weet ik niet precies welke voorstelling het meeste indruk op mee heeft gemaakt. Wat ik vooral bijzonder vind, is dat na alle voorstellingen die ik heb gezien, circus me nog steeds kan verrassen. Als artistiek leider van Festival Circolo bezoek ik jaarlijks heel veel voorstellingen. Het reizen, zien van voorstellingen, bezoeken van festivals en contact met de artiesten en collega’s van het festival vind ik geweldig."

Festival Circolo

Stephan

Hoofd productie

"Gezelschappen als AOC en Cirque Eloize hebben veel indruk op me gemaakt, zij combineren mooie verhalen met spectaculair circus. Daar kan ik van genieten.Circus is voor mij vliegen zonder vleugels. Ik geniet van de enorme creativiteit van de makers. Wij mogen een podium bouwen voor de allermooiste circusvoorstellingen. Het is een soort sprookje dat we neer mogen zetten. Om mensen even te laten ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ik houd van de drama en het spektakel dat in het Circus naar voren komt."

Festival Circolo

Niki

Hoofd marketing

"De eerste keer dat ik met circus in aanraking kwam, zag ik alleen maar acrobaten in glitterpakjes. De voorstelling die op mij het meeste indruk maakte, heb ik nog niet zo lang geleden gezien. In Antwerpen zag ik Le Vide van Fragan Gehlker & Alexis Auffray. Zo bizar spannend om naar te kijken! Circolo is misschien wel het meest bijzondere festival dat ik ken. Dit waanzinnige festival in Tilburg laten landen, dat vind ik gaaf om te doen!"

Festival Circolo

Marijn

Ticketing

"Twintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het nieuwe circus en was meteen verkocht door de combinatie van spanning, mooie beelden en de fysieke prestaties die de circusmakers neerzetten. Wat een inzet en liefde hebben deze mensen voor hun vak! Dat geldt ook voor ons team en het is iedere keer weer spannend en mooi om te zien hoe alles samenkomt tijdens Festival Circolo. En om deze bijzondere voorstellingen en sfeer te kunnen delen met ons publiek geeft mij nog steeds voldoening!"

Festival Circolo

Sandra

Zakelijke markt

"Als kind heb ik tijdens onze vakantie in Frankrijk mijn eerste circusvoorstelling gezien. Naast onze camping stond een grote circustent. Vooral de grote tent en de mooie kleuren herinner ik me nog heel goed. De inhoud van circus begreep ik pas op latere leeftijd, dankzij het bezoeken van voorstellingen tijdens theaterfestival de Boulevard. Een voorstelling die me altijd bij is blijven staan is L’enfant qui rit van Theatre D’un Jour. Het was een performance van acrobaten en poppenspelers in een intieme yurt tent tijdens Festival Trapezi in Reus in Spanje. De uitdaging ligt bij mij om cultuur en het bedrijfsleven samen te brengen; nieuw publiek kennis laten maken met het huidige circus en dat alles in Tilburg, waar ik vlakbij ben opgegroeid!"

Festival Circolo

Lysanne

Programma Productie

"Mijn allereerste circuservaring was in Rosmalen. Ik was toen zes jaar oud en ik ging met mijn ouders naar het circus bij ons in het dorp. Daarna was het even ‘circusstil’ en járen later pas kwam ik weer in contact met circus door de productie van de Fontys Entreeprijs waarbij ik samenwerk met studenten van o.a. Fontys ACaPA.

Wat heel veel indruk op me maakte was Mardulier & Deprez die in een open atelier interviews afnamen waarbij ze onderzoek deden naar de mimiek van de geïnterviewden. Ik was één van de geïnterviewden en het eindresultaat was kwetsbaar, confronterend en mooi tegelijk! Door Circolo kom ik op de meest bijzondere plekken met de leukste mensen!"

Festival Circolo

Marielle

ICT en website

"De eerste keer dat ik met circus in aanraking kwam, was het kerstcircus op tv. Een voorstelling die ik niet zomaar vergeet en me altijd is bijgebleven, is ‘Compagnie XY’ met hun voorstelling ‘Il n’est pas encore minuit’.

Het is een uitdaging om de website steeds weer aan te passen aan de huidige technieken. Dat houdt me scherp."

Pepijn

Horeca

"Mijn eerste ervaring met circustheater - of in ieder geval theater en acrobatiek - waren de voorstellingen van La Fura in de jaren negentig tijdens theaterfestival Boulevard. Zo vernieuwend en spraakmakend. Later in 2008 zag ik Cirque Eloize tijdens de 2e editie volgens mij van Circolo. Misschien een beetje mainstream maar een prachtige voorstelling. Bijzonder was, dat ik ze zeven jaar later zag op kerstavond bij -15 graden hoog in de Franse Alpen in het skidorp Tignes. Uitgelichte bergwanden een flitsende show, een heel bijzondere sfeer alles bij elkaar. Benieuwd naar wat deze editie ons gaat brengen..." 

Sander

Administratie & Vrienden

Mijn eerste circuservaring was bij Bassie & Adriaan! Verder gingen wij vroeger weleens naar de grote Russische en Chinese staatscircussen. Spectaculair hoe zij tijdens hun shows zo enorm veel creatief op elkaar af weten te stemmen!
Een paar edities geleden zag ik op Circolo de voorstelling Da/Fort van Circ’ombelico. Ik zie door de drukte zelden voorstellingen tijdens het festival, maar deze had ik niet willen missen! Met zo’n vijftig man in een erg klein vrachtwagentje. Het was bijzonder sfeervol, subtiel en surrealistisch. Het leuke van mijn werk bij Circolo is de organisatie van het werk en het contact wat ik daarbij heb met collega’s, artiesten en publiek.

Blijf op de hoogte!

* verplicht