loader image

Pepijn Ronaldo wint Theaterprijs

Pepijn Ronaldo won afgelopen weekend de Theaterprijs voor ‘Meest gewaardeerde prestatie onder de 30 jaar’. Na een razend spannende stemronde kwam de jonge performer als allerbeste uit de bus. De Acteursgilde verraste Pepijn met de hoofdprijs terwijl hij nog op de planken stond.

Het 23-jarige talent uit de bekende Ronaldo-circusfamilie won de prijs vanwege zijn acteerprestatie in het tragikomische Sono Io?, dat hij samen met zijn vader Danny Ronaldo opvoert. De voorstelling werd ook nog eens genomineerd voor de Theaterprijs in de categorie ‘Meest gewaardeerde ensemblespel’.

De jury van De Acteursgilde loofde niet alleen de perfecte symbiose tussen vader en zoon, maar zeker ook het feit dat Pepijn perfecte controle heeft over zijn lichaam, stem en emoties.

Hieronder een aantal citaten uit het juryverslag:

“Pepijn creëert een eigen taal die universeel werkt. Hij neemt het publiek op sleeptouw, steeds op een zeer integere manier. Hij weet het publiek perfect te bespelen met zijn goed uitgespeelde fysiek en open, eerlijke blik. Met zijn enorme dosis aan spelplezier, wat een vertederend effect heeft op het publiek, laat hij je het ene moment lachen om je daarna met verwondering naar een stunt te laten kijken en vervolgens laat hij je verweesd achter met een melancholische nasmaak.”

We feliciteren Pepijn hierbij met zijn prijs en zijn ontzettend trots dit jonge talent te mogen verwelkomen op Festival Circolo 2022. Kom de prijswinnende voorstelling Sono Io? bekijken op 22, 23, 24 of 25 oktober in Spoorpark Tilburg.