Artiesten

Het meest vooraanstaande circusfestival van Europa

Festival Circolo heeft in de afgelopen 10 jaar een onmiskenbare bijdrage geleverd om hedendaags circus in Nederland onder de aandacht te brengen. Festival Circolo, begonnen in 2007, heeft in de afgelopen jaren een onmiskenbare bijdrage geleverd om hedendaags circus in Nederland onder de aandacht te brengen. Dat is gelukt door tweejaarlijks een internationaal top-programma te presenteren. Door de bijzondere opzet van het festival met tenten op een sprookjesachtig landgoed wist Circolo zich snel bekendheid te verwerven in het internationale circusveld. Hoewel het landgoed voor een prachtige ambiance zorgde, bleek de relatief afgelegen ligging echter een knelpunt in de publieksontwikkeling en in de samenwerking met andere organisaties.

Circolo is aanjager in het Nederlandse circusveld en brengt de ontwikkeling van Nederlandse producties op stoom. Daarin speelt Circolo met talentontwikkelingsprojecten als Entree, Start-up en participatie in PLAN Brabant en Makershuis Tilburg een belangrijke, aanjagende rol.

Internationale topgezelschappen vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Festival Circolo wil in de komende 4 jaar aansluiten bij de 5 meest vooraanstaande circusfestivals van Europa. Een plek waar Nederlandse en internationale professionals elkaar treffen en samen met meer dan 25.000 bezoekers genieten van producties van Brabantse, Nederlandse en internationale bodem. Het festival is het kristallisatiepunt en de etalage van de Brabantse circusbiotoop die in ontwikkeling is.

Blijf op de hoogte!

* verplicht