Programma
Festival Circolo

16 t/m 25 oktober 2020
leijpark tilburg

Hier vind je het programma van Festival Circolo 2020. 
Maak gebruik van de filters om te kijken welke voorstelling bij jou past.

ik wil op


samen met

Circolo bezoeken
om

te zien

  Willy Wolf
  La Contrebande

  Collectief La Contrebande laat zich inspireren door het krankzinnige levensverhaal van stuntman en circusartiest Willy Wolf. Het resultaat? Een sensationele show met een levendig gevoel voor humor, duizelingwekkende trucs en vliegende motoren.

  Willy Wolf - La Contrebande
  Harmonia
  Surface
  Familiar Faces

  Een wervelende wereldpremière van acrobatisch kwartet Familiar Faces. Water sijpelt over het podium, op het gladde oppervlak onderzoekt het viertal de balans tussen controle en roekeloosheid. Een spetterende voorstelling vol vloeibare vloeracrobatiek.

  Surface - Familiar Faces
  Amphion
  L’âne et la Carotte
  Lucho Smit

  In deze krankzinnige solovoorstelling zoekt acrobaat Lucho Smit de grenzen op van het circus. Eigenwijs en geobsedeerd door een doel dat hij waarschijnlijk nooit zal bereiken, wil hij nog sneller, verder en hoger gaan. Spektakel gegarandeerd!

  L’âne et la Carotte - Lucho Smit
  Icarus
  Decypher
  The Ruggeds

  Theatergezelschap? Breakdance crew? Circusact? The Ruggeds doorbreaken alle hokjes met hun experimentele en tegelijkertijd supertoegankelijke shows. In Decypher ontrafelen vier Ruggeds de bijzondere getallen uit hun leven. Met dans, oh jazeker. Maar voor Festival Circolo trekken Niek, Roy, Virgil en Jessy nog veel meer uit hun trukendoos.

  Decypher - The Ruggeds
  Icarus
  L’Homme Canon
  Rémi Luchez

  De acrobatische komiek Rémi Luchez neemt in deze voorstelling de gedaante van menselijke kanonskogel aan. Maar laat je vooral niet misleiden door de titel. Want hoe explosief L’Homme Canon ook is, er zal niemand de lucht in worden geschoten… 

  L’Homme Canon - Rémi Luchez
  Harmonia
  On Point
  Piet van Dycke

  Een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet. Twee mannen op de rand van een afgrond. Ze plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? 

  On Point - Piet van Dycke
  Harmonia
  Somehow.
  IF Cia

  Collectief IF Cia brengt muziek en circus samen in een prachtige voorstelling. Een dialoog? Een duet? In deze show presenteert het duo een rijke compositie van muzikaliteit en acrobatische hoogstandjes.

  Somehow. - IF Cia
  Icarus
  FASE
  Marta & Kim

  Drie performers vormen één organisme. Als een voortdurend veranderend schepsel onderzoeken ze hoe ze samen systemen kunnen creëren die in en uit elkaar bewegen, krimpen en uitzetten en oncontroleerbaar kunnen worden. Een hele mond vol, dat klopt. Maar ook première met dans en acrobatiek van de bovenste plank! Sierlijk, kunstzinnig en gevuld met krachtige beeldspraak.

  FASE - Marta & Kim
  Marta & Kim
  Cuir
  Compagnie Un Loup Pour l'Homme

  Twee mannen in leren harnassen gaan een duel aan. Of is het een worsteling? Een dans? In deze acrobatische krachtmeting onderzoekt Un Loup Pour L’Homme de intimiteit van verbindingen.

  Cuir - Compagnie Un Loup Pour l'Homme
  Amphion
  CM_30
  Kolja Huneck

  Het jonge jongleertalent Kolja Huneck jongleert met kleurrijke schijven, poëzie, de ruimte om hem heen en de verbazing van het publiek. Onmogelijk? Zien is geloven tijdens Festival Circolo!

  CM_30 - Kolja Huneck
  Icarus
  Through the Grapevine
  Alexander Vantournhout

  Ben jij ook kláár met ‘perfecte’ Instagramlichamen, fitboys, fitgirls en Snap-filters? Met de nepheid van social media dus? Kom dan kijken naar de lichamen van performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin. Ze tonen je hun lichamen - getraind, maar niet perfect - ontdaan van elke franje. In hun choreografie ontdek je de schoonheid van het échte!

  Through the Grapevine - Alexander Vantournhout
  Harmonia
  A Matter of Time
  TeaTime Company

  Drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out. 

  A Matter of Time - TeaTime Company
  Amphion
  Questions to the Endless
  Laurence Felber

  Een filosofische trapeze-act van multitalent Laurence Felber. Ze gebruikt - als een soort Socrates op een schommel - haar trapeze, spoken word en kunst als instrumenten om de wereld om haar heen te bevragen. Zien is zoals altijd geloven...

  Questions to the Endless - Laurence Felber
  Icarus
  Great Catch - A Fresh Taste of Circus
  De Circuscoalitie

  Tijdens Great Catch presenteren we drie korte stukken van aanstormend jong talent. Een verfrissende drie-gangen-voorstelling met een hoofdrol voor de nieuwe generatie Nederlandse circusartiesten. Grappig, verrassend en niet te missen.  

  Great Catch - A Fresh Taste of Circus - De Circuscoalitie
  Harmonia
  ON/OFF
  Piet van Dycke & Peter van der Heijden

  On/off is een woordeloze voorstelling die speelt met je verwachting. Drie mannen proberen elkaar af te troeven, klooien en klieren elkaar en zoeken de grens op. De competitiedrang creëert een onrustig gevoel. Hoe ver zullen ze gaan?

  ON/OFF - Piet van Dycke & Peter van der Heijden
  Icarus
  Of Knives and Men & Sometimes It’s Not Your Fault
  Panama Pictures

  Een reis naar, op én over de grenzen van dans en circus? En dan ook nog twee voorstellingen voor de prijs van één? We willen niet teveel druk uitoefenen maar… daar wil je toch bijzijn?! Road to Panama is een tweeluik waarin er echt iets op het spel staat. Een fysieke sensatie vol dans en acrobatiek!

  Of Knives and Men & Sometimes It’s Not Your Fault - Panama Pictures
  Icarus
  Verbunden
  Fynn Neb

  Hoe ver kunnen twee acrobaten gaan? Hoeveel hoger, sneller, flexibeler en spectaculairder? In een knetterende explosie van balans en energie gaan Fynn Neb en Juha-Matti Eskelinen op zoek naar antwoorden. Hun voorstelling Verbunden draait om actie en reactie. Om grote gebaren en delicate situaties. Een waterval vol beweging en verbinding!

  Verbunden - Fynn Neb
  Fontys Arena
  Il en Fallait Deux
  CIE SEA

  Elodie en Andréa van La Cie Sea zijn twee handen op één buik. Maar in deze voorstelling is het eerder twee breinen in één lichaam. Met enkel een trapeze en een hoop fantasie weet dit duo in een minimalistische opstelling een fantastische voorstelling neer te zetten.

  Il en Fallait Deux - CIE SEA
  Fontys Arena

  moeite met kiezen?

  De keuze is reuze dit jaar op Festival Circolo. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

  Daarom hebben wij twee handige tools ontwikkeld om jou op weg te helpen. 

  Blijf op de hoogte!

  * verplicht