loader image

Tickets

zondag 22 oktober

17:00 - 18:30

BNG Bank Circusprijs

Tickets

BNG Bank Circusprijs

Aanstormend circustalent.

Vier afstudeeracts strijden om de felbegeerde BNG Bank Circusprijs.

22 oktober

Locatie: Spoorpark Fontys Arena

Regulier € 15,00

Jongere t/m 26 jaar € 7,50

Kind t/m 12 jaar € 7,50

Leeftijd: 6+

Voor jong en oud / avontuurlijk

Sinds 2012 wordt de BNG Bank Circusprijs uitgereikt aan de beste afstudeeract van de Nederlandse circusopleidingen Codarts en ACaPA. Het publiek wordt getrakteerd op vier vernieuwende en originele voorstellingen uit de kokers van genomineerde supertalenten. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is er tevens een opvoering van Harvey Cobb, winnaar BNG Bank Circusprijs 2022. De kanshebbers voor 2023 zijn: Nathan Glaister, Luise Hoffman, Erik Berkey en Benedikt Löffler & Malte Gerhard.

 

Nathan Glaister – ‘Bila, An Ode to the Wretched’- Fontys ACAPA – Dansacrobatiek
In Bila, An Ode to the Wretched (vertaling: Bila, een ode aan de ellendigen) houdt Nathan Glaister een pleidooi voor het belang van menselijk falen en de waarden die daarmee samenhangen. In het grijze gebied waar de grenzen van het een ophouden en de andere beginnen, zoekt hij naar de verbindende elementen tussen acrobatiek, theater en dans.

 

Luise Hoffman – ‘What I think, they tink’ – Codarts Circus – Statische Trapeze
Luise Hoffman presenteert een boeiende en betoverende act op de statische trapeze die de complexe relatie tussen gedachten, percepties en werkelijkheid onderzoekt. Met vloeiende bewegingen en een stromende waterval van woorden wordt de de complexiteit en tegenstrijdigheid van de menselijke blootgelegd. In een overtuigende en meeslepende voorstelling wordt het publiek uitgedaagd om hun eigen denkprocessen en vooroordelen te onderzoeken.

 

Erik Berkey – ‘Structuur #1’ – Fontys ACAPA – Chinese Paal & Creatieve Bevestiging
In een zoektocht naar onafhankelijkheid in bevestiging, heeft Chinese Paal artiest Erik Berkey een constructie van 6 meter hoog gebouwd die zichzelf omhoog kan houden. Met dit wonderlijke bouwwerk als metgezel verkent hij de ontmoeting tussen het zachte menselijk lichaam en het harde staal.

 

Benedikt Löffler & Malte Gerhard – Codarts Circus – Hand-to-hand & Globe
(vertaling: ) is een korte, energieke circusact van het duo Hand2Globe. Met humor geven ze je een glimp van hun intieme en langdurige vriendschap en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Ze proberen hun onderlinge problemen op te lossen maar creëren daardoor soms juist meer problemen. Een leuke en dynamische act waarin ze hun vriendschap in balans houden terwijl ze van de ene truc in de andere gaan.

Tickets

zondag 22 oktober

17:00 - 18:30

“Ontdek aanstormend supertalent dat altijd verrast.”

Wat? Wie? Wanneer? Hoe laat? Bekijk het tijdschema en mis geen enkele performance!

Ook iets voor jou?