Festival Circolo
gaat niet door

Hier vind je het programma van Festival Circolo 2020 in het Leijpark. Een programma dat we helaas niet hebben kunnen presenteren aan het publiek. We hopen in 2021 deze fantastische makers alsnog een podium kunnen bieden.

  Surface
  Familiar Faces

  Een wervelende wereldpremière van acrobatisch kwartet Familiar Faces. Water sijpelt over het podium, op het gladde oppervlak onderzoekt het viertal de balans tussen controle en roekeloosheid. Een spetterende voorstelling vol vloeibare vloeracrobatiek.

  Surface - Familiar Faces
  Willy Wolf
  La Contrebande

  Collectief La Contrebande laat zich inspireren door het krankzinnige levensverhaal van stuntman en circusartiest Willy Wolf. Het resultaat? Een sensationele show met een levendig gevoel voor humor, duizelingwekkende trucs en vliegende motoren.

  Willy Wolf - La Contrebande
  FASE
  Marta & Kim

  Drie performers vormen één organisme. Als een voortdurend veranderend schepsel onderzoeken ze hoe ze samen systemen kunnen creëren die in en uit elkaar bewegen, krimpen en uitzetten en oncontroleerbaar kunnen worden. Een hele mond vol, dat klopt. Maar ook première met dans en acrobatiek van de bovenste plank! Sierlijk, kunstzinnig en gevuld met krachtige beeldspraak.

  FASE - Marta & Kim
  L’âne et la Carotte
  Lucho Smit

  In deze krankzinnige solovoorstelling zoekt acrobaat Lucho Smit de grenzen op van het circus. Eigenwijs en geobsedeerd door een doel dat hij waarschijnlijk nooit zal bereiken, wil hij nog sneller, verder en hoger gaan. Spektakel gegarandeerd!

  L’âne et la Carotte - Lucho Smit
  Between Us
  The Ruggeds

  Theatergezelschap? Breakdance crew? Circusact? The Ruggeds doorbreaken alle hokjes met hun experimentele en tegelijkertijd supertoegankelijke shows. In ‘Between Us’ bouwen ze een feestje bij hun thuis met een mengelmoes van muziek, acrobatiek, humor en dans.

  Between Us - The Ruggeds
  L’Homme Canon
  Rémi Luchez

  De acrobatische komiek Rémi Luchez neemt in deze voorstelling de gedaante van menselijke kanonskogel aan. Maar laat je vooral niet misleiden door de titel. Want hoe explosief L’Homme Canon ook is, er zal niemand de lucht in worden geschoten… 

  L’Homme Canon - Rémi Luchez
  CM_30
  Kolja Huneck

  Het jonge jongleertalent Kolja Huneck jongleert met kleurrijke schijven, poëzie, de ruimte om hem heen en de verbazing van het publiek. Onmogelijk? Zien is geloven tijdens Festival Circolo!

  CM_30 - Kolja Huneck
  Tutti Frutti
  Compagnie Los Putos Makina

  Er trekt een hilarische en absurde wervelwind over Festival Circolo in de vorm van Tutti Frutti. 
  Dit multi-getalenteerde viertal haalt alles uit de kast voor een knettergekke voorstelling. Ze jongleren, klimmen, klauteren, goochelen, dansen, doen aan kung-fu, graffiti en magie. 
   

  Tutti Frutti - Compagnie Los Putos Makina
  On Point
  Piet van Dycke

  Een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet. Twee mannen op de rand van een afgrond. Ze plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? 

  On Point - Piet van Dycke
  ON/OFF
  Piet van Dycke & Peter van der Heijden

  On/off is een woordeloze voorstelling die speelt met je verwachting. Drie mannen proberen elkaar af te troeven, klooien en klieren elkaar en zoeken de grens op. De competitiedrang creëert een onrustig gevoel. Hoe ver zullen ze gaan?

  ON/OFF - Piet van Dycke & Peter van der Heijden
  A Matter of Time
  TeaTime Company

  Drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out. 

  A Matter of Time - TeaTime Company
  Questions to the Endless
  Laurence Felber

  Een filosofische trapeze-act van multitalent Laurence Felber. Ze gebruikt - als een soort Socrates op een schommel - haar trapeze, spoken word en kunst als instrumenten om de wereld om haar heen te bevragen. Zien is zoals altijd geloven...

  Questions to the Endless - Laurence Felber
  Cuir
  Compagnie Un Loup Pour l'Homme

  Twee mannen in leren harnassen gaan een duel aan. Of is het een worsteling? Een dans? In deze acrobatische krachtmeting onderzoekt Un Loup Pour L’Homme de intimiteit van verbindingen.

  Cuir - Compagnie Un Loup Pour l'Homme
  Il en Fallait Deux
  CIE SEA

  Elodie en Andréa van La Cie Sea zijn twee handen op één buik. Maar in deze voorstelling is het eerder twee breinen in één lichaam. Met enkel een trapeze en een hoop fantasie weet dit duo in een minimalistische opstelling een fantastische voorstelling neer te zetten.

  Il en Fallait Deux - CIE SEA
  Through the Grapevine
  Alexander Vantournhout

  Ben jij ook kláár met ‘perfecte’ Instagramlichamen, fitboys, fitgirls en Snap-filters? Met de nepheid van social media dus? Kom dan kijken naar de lichamen van performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin. Ze tonen je hun lichamen - getraind, maar niet perfect - ontdaan van elke franje. In hun choreografie ontdek je de schoonheid van het échte!

  Through the Grapevine - Alexander Vantournhout
  Somehow.
  IF Cia

  Collectief IF Cia brengt muziek en circus samen in een prachtige voorstelling. Een dialoog? Een duet? In deze show presenteert het duo een rijke compositie van muzikaliteit en acrobatische hoogstandjes.

  Somehow. - IF Cia
  Expeditie: de Leugenaarsparadox
  Academy for Circus and Performance Art

  Als een leugenaar zegt: ’Ik lieg’, vertelt hij dan de waarheid of heeft hij gelogen? In ‘De Leugenaarsparadox’ ga je mee op expeditie met een getalenteerde groep circusartiesten van de ACAPA, mee op een zoektocht naar onmogelijke situaties. 

  Expeditie: de Leugenaarsparadox - Academy for Circus and Performance Art
  Verbunden
  Fynn Neb

  Hoe ver kunnen twee acrobaten gaan? Hoeveel hoger, sneller, flexibeler en spectaculairder? In een knetterende explosie van balans en energie gaan Fynn Neb en Juha-Matti Eskelinen op zoek naar antwoorden. Hun voorstelling Verbunden draait om actie en reactie. Om grote gebaren en delicate situaties. Een waterval vol beweging en verbinding!

  Verbunden - Fynn Neb
  HUG
  Les Payenkes Utopistes

  Twee lichamen bewegen in harmonie rond over een houten podium. Muziek wordt gebruikt in symbiose met dans en acrobatiek: de tonen wordt zichtbaar en de bewegingen hoorbaar. Lichamen, muziek en emoties smelten samen in een unieke voorstelling.
   

  HUG - Les Payenkes Utopistes
  Great Catch - A Fresh Taste of Circus
  De Circuscoalitie

  Tijdens Great Catch presenteren we drie korte stukken van aanstormend jong talent. Een verfrissende drie-gangen-voorstelling met een hoofdrol voor de nieuwe generatie Nederlandse circusartiesten. Grappig, verrassend en niet te missen.  

  Great Catch - A Fresh Taste of Circus - De Circuscoalitie
  Of Knives and Men & Sometimes It’s Not Your Fault
  Panama Pictures

  Een reis naar, op én over de grenzen van dans en circus? En dan ook nog twee voorstellingen voor de prijs van één? We willen niet teveel druk uitoefenen maar… daar wil je toch bijzijn?! Road to Panama is een tweeluik waarin er echt iets op het spel staat. Een fysieke sensatie vol dans en acrobatiek!

  Of Knives and Men & Sometimes It’s Not Your Fault - Panama Pictures
  BNG Bank Circusprijs
  Studenten ACaPA en Codarts

  Het aanstormende circustalent bij ons op Festival Circolo.

  BNG Bank Circusprijs - Studenten ACaPA en Codarts
  Het circus leeft!
  Pinilotta

  Het circus leeft! Komt dat zien! Al jaren schrijven mensen dat circus dood is. Een groep aan jonge artiesten zal deze pessimisten hun ongelijk bewijzen met een levendige show vol circusplezier. 

  Het circus leeft! - Pinilotta

  Blijf op de hoogte!

  * verplicht