BNG Bank Circusprijs

Studenten ACaPA en Codarts

Het aanstormende circustalent bij ons op Festival Circolo.

De koepel van Nederlandse jeugdcircussen Circomundo en het BNG Cultuurfonds van BNG Bank reiken sinds 2012 de BNG Bank Circusprijs uit. Deze prijs gaat naar de meest talentvolle afstudeeract van Codarts Circus Arts in Rotterdam of de Tilburgse Fontys Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA). De door een vakjury genomineerde acts onderscheiden zich door een originele, vernieuwende aanpak van hun discipline en een uitstekende technische beheersing. Bij de prijsuitreiking tijdens Festival Circolo laten drie genomineerden hun voorstelling zien, waarna de winnaar wordt gekozen en een cheque van € 5.000,- wordt uitgereikt. Dit zijn de genomineerden voor 2021:

 

Raff Pringuet - Play!
Een speelse en naïeve saxofonist geeft je een inkijkje in zijn bizarre wereld. Terwijl hij probeert saxofoon te spelen, tuimelt hij in bizarre, grappige en stressvolle situaties. Hij deconstrueert, gooit, balanceert en vindt allerlei manieren om een saxofoon te gebruiken dan waarvoor hij bedoeld is: muziek maken. 

 

Melody Nolan - Haven
Een dynamische handstand-act over de ervaring van het leven in een lichaam. Het is een onderzoek naar het eigenaardige plezier van die strijd die we allemaal delen: hoe gaan we om met onszelf? En wie is er echt de baas? Een gesprek tussen lichaam, ruimte en zwaartekracht in de vorm van een veelzeggende voorstelling.

 

Cecilia Rosso - VULCANO
Cecilia Rosso creëert met aerial straps en scenografie een dimensie waar tijd en ruimte worden gedeconstrueerd. Zowel het licht als de soundtrack creëren een vibrerende en droomachtige atmosfeer waarin zowel het lichaam als het weefsel naast elkaar bestaan en samen bewegen. Betoverend.

 

   

 

Duur: 90 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Tent: Fontys Arena
Toegankelijkheid: aanmelden rolstoelplaats

 

normaal: € 15,00
kind (t/m 12 jaar): € 7,50

moeite met kiezen?

De keuze is reuze dit jaar op Festival Circolo. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Daarom hebben wij een handige tool ontwikkeld om jou op weg te helpen. 

Blijf op de hoogte!

* verplicht