BNG Bank Circusprijs

Alle spotlights op aanstormend circustalent

De koepel van Nederlandse jeugdcircussen Circomundo en het BNG Cultuurfonds van BNG Bank reiken sinds 2012 de BNG Bank Circusprijs uit. Deze prijs gaat naar de meest talentvolle afstudeeract van Codarts Circus Arts in Rotterdam of de Tilburgse Fontys Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA). De door een vakjury genomineerde acts onderscheiden zich door een originele, vernieuwende aanpak van hun discipline en een uitstekende technische beheersing. Bij de prijsuitreiking tijdens Festival Circolo laten drie genomineerden hun voorstelling zien, waarna de winnaar wordt gekozen en een cheque van € 5.000,- wordt uitgereikt. De genomineerden van dit jaar zijn:

 

Cal Courtney

Cal Courtney studeerde de afgelopen zes jaar aan circusopleidingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Met zijn voorstelling Cal the Musical toont hij door middel van komedie, jongleren en musical de dagelijkse worstelingen van een moderne circusartiest. Even uniek als verfrissend!

 

Julian Vogel

Transition Nr.1 van Julian Vogel is een voorstelling rond zijn zelfgemaakte keramische diabolo’s. Lichaam en diabolo worden één geheel en bewegen samen in opperste concentratie en in hetzelfde tempo. De show is hypnotiserend en laat het publiek héél even de concepten van tijd en ruimte vergeten.

 

Knot on Hands

Dit collectief rond Britt Timmermans, Mario Kunzi en Tijs Bastiaens presenteert met Brace for Impact een voorstelling waarin partneracrobatiek en hand-to-hand ingezet worden om een fysiek gesprek tussen drie mensen uit te beelden. Met als resultaat een spannend spel van balans, uitdaging, toenadering en afstoting.

 

info

Duur: minuten
Locatie: De Nieuwe Vorst
Toegankelijkheid: Rolstoel Aanmelden rolstoelplaats

tickets

Normaal: € 7,50

Blijf op de hoogte!

* verplicht