Circolo Symposium - Angelique Wilkie

The dramaturgy of the performing body

Zowel in de dans als in het circus is het creatieve proces voornamelijk afhankelijk van de lichamelijke inbreng van een performer. Die creatieve manifestatie is het resultaat van geleefde, subjectieve ervaringen en is nauw verbonden met het lichaam van de performer en zijn relaties met de buitenwereld. Dit "relationele lichaam" beïnvloedt de improvisatorische reacties van de uitvoerder, zijn relatie tot zijn discipline of apparaat en laat hem vooral toe om verder te gaan dan de circustruc en te evolueren naar meer persoonlijk performance materiaal.

Tijdens het symposium “The dramaturgy of the performing body” zullen de deelnemers onderzoeken hoe ze een benadering van de (circus)dramaturgie kunnen ontwikkelen die het "relationele lichaam" van de performer erkent, het als een actief vertrekpunt voor de creatie beschouwt en de manieren waarop deze dramaturgie het creatieve proces zowel informeert als versterkt.

Geïnspireerd door Angelique Wilkie's onderzoek naar Europese circusesthetiek en dramaturgie; en de notie van een persoonlijke dramaturgie en het creatieproces van de voorstelling Carrying My Father van There There Company (BE), zullen Angelique Wilkie, Toon van Gramberen en Hanna Mampuys workshops verzorgen waarin “The dramaturgy of the performing body actief wordt onderzocht.

Angelique Wilkie zal deelnemers uitdagen als waarnemers en fysiek op de vloer, geïnspireerd door haar onderzoek naar 'Europese circusesthetica en dramaturgie; en het idee van een persoonlijkedramaturgie'. 

Toon van Gramberen & Hanna Mampuys (There There Company) zullen fysiek materiaal en inzichten delen over het creatieproces van hun nieuwe show 'Carrying my father'.

Samen met Nikita Maheshwary zullen deelnemers onderzoeken hoe elk uitvoerend lichaam bestaat binnen een ‘triade’. Of simpel gezegd, in een drietal van
- geleefde ervaring en opvoeding
- culturele en sociopolitieke omgeving
- professionele afkomst en huidig ​​klimaat

 

Donderdag 10 oktober 2019
10:00-18:00u
Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Zwijsenplein 1, Tilburg

10:00u              Plenaire opening
10:15u              Introductie, keynote en gesprek
11:30u              Workshops ronde 1
13:30u              Lunch pauze
14:30u              Workshops ronde 2
16:30u              Plenaire afsluiting
17:00u              Informele vervolgdiscussie & drankjes

 

Tickets:

Professionals: €25,- (graag registreren via: Sander)
Studenten hebben gratis toegang (graag registreren via: Soesja)

info

Duur: 460 minuten
Locatie:
Toegankelijkheid: Rolstoel Aanmelden rolstoelplaats

tickets

Blijf op de hoogte!

* verplicht