PREJAVU

Showcase van een nieuwe generatie (smaak)makers

PREJAVU is het platform van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen. Spannende cross-overs tussen dans, circus, beeldende kunst en theater doen je tijdens Festival Circolo versteld staan!

TeaTime Company
LINEAR

Datum: zaterdag 19 oktober 14:00 – 15:00
Locatie: De Nieuwe Vorst – Grote Zaal
Pr: €15,-


Let op! Voor deze voorstelling geldt een toegangsprijs van €15,-!

Ondanks drie verschillende nationaliteiten, drie verschillende disciplines en drie verschillende schoenmaten, heeft het trio achter TeaTime Company elkaar gevonden in één ding: de combinatie van dans en circus. In LINEAR verkennen danseres Hannah Rogerson, jongleur Pieter Visser en Chinese paalkunstenaar Bavo de Smedt de verschillen en overeenkomsten tussen lineair en lateraal denken. Binnen de lijntjes, ‘out of the box’ en rond de klok gaan ze de strijd aan met zelfopgelegde regels en beperkingen. Met een Chinese paal en maar liefst negentien carbon palen laveren ze moeiteloos tussen verschillende circustechnieken en bewegingsvormen. Een voorstelling over de kracht van het denken, waarin je wordt uitgedaagd om je gedachten de vrije loop te laten.

 

Camille Paycha
Ice Skates And Other Cruelties

Data: lab donderdag 17 t/m 20 oktober. Open voor publiek donderdag 17, vrijdag 18 en zondag 20 oktober from 15:00 – 18:00 
Prejavu op zaterdag 19 oktober: presentatie 15:30 – 16:00 en 19:00 – 19:30 uur
Locatie: Kleine Zaal


In het laboratorium van Ice Skates And Other Cruelties zie je vloeiende bewegingen en scherp glas. Maar misschien zie je ook scherpe bewegingen op glad glas… Camille Paycha brengt een performance voor één menselijk lichaam en het materiaal glas. Ze vraagt zich hierin af wie er meer in leven is: de mens of het glas? Volg de brutale poëzie en geniet van de prachtige wreedheid.

Door en met: Camille Paycha
Creatie-assistant: Laura Gilles-Pick

 

Julian Vogel
CHINA SERIES

Data: expositie China Series #5: woensdag 16 t/m 20 oktober. Performance China Series #2 tijdens Prejavu op zaterdag 19 oktober van 16:00 tot 17:00 uur en 19:30 tot 20:30 uur. 
Locatie: De Kluis


In de Kluis van Theater de Nieuwe Vorst vindt een bijzondere expositie én performance plaats. CHINA SERIES is het interdisciplinaire project van Julian Vogel, waar circus, dans, hedendaagse performance en sculptuur elkaar ontmoeten. Het is gebaseerd op de diabolo als een object en circusapparaat. De focus ligt op de deconstructie en reconstructie van dit klassieke object. Er wordt vooral gewerkt met keramiek. De breekbaarheid van keramiek roept niet alleen de kwetsbaarheid op van de objecten, maar ook de tijdelijkheid van relaties en situaties. CHINA SERIES bestaat uit performances en installaties die op zichzelf staan, maar zowel inhoudelijk als qua vorm verbonden zijn en naar elkaar verwijzen.


Piet van Dycke / Cal Courtney en Samuel Rhyner
ON POINT 

Datum: zaterdag 19 oktober 19:30 – 19:45, 20:30 – 20:45 en 22:15 – 22:30
Locatie: Serre


Wat als je volledig afhankelijk bent van iemand anders? Balans tussen, met, boven, onder, op, tegen elkaar. Je hebt geen keuze: het is samenwerken of vallen. Elke stap, aanraking, verschuiving moet precies zijn, anders loopt de andere gevaar. ON POINT is het eerste resultaat van een onderzoek van choreograaf Piet van Dycke, waar hij samen met de acrodanser Samuel Rhyner en jongleur Cal Courtney de fysieke betekenis van balans onderzoekt. Laat je verrassen door Samuel & Cal in het café van de Nieuwe Vorst. 

Concept, onderzoek & choreografie: Piet van Dycke
Performers: Samuel Rhyner en Cal Courtney
Dit onderzoek wordt ondersteund door: Dans Brabant

 

Boost Producties
Pie in the Sky

Datum: zaterdag 19 oktober 21:00 – 22:00
Locatie: De Nieuwe Vorst – Grote Zaal
Pr: €15,-


Let op! Voor deze voorstelling geldt een toegangsprijs van €15,-!

Gebruikmakend van wapperende en met lucht volstromende objecten, zoeken drie oersterke acrobaten de grenzen van hun kunnen op terwijl ze de zwaartekracht tarten. In deze voortdurend veranderende speelruimte is ook een rol weggelegd voor een muzikant, die op geheel eigen wijze kracht in het schouwspel blaast met ventilatoren, luchtbuizen en ventielen. Wat je als toeschouwer tijdens deze wonderlijke verplaatsing van lucht te zien en horen krijgt, is een avontuur in een bijzondere wereld vol halsbrekende toeren. Mens, materiaal en muziek smelten samen tot een voorstelling die constant van vorm verandert. En die het publiek regelmatig de adem zal doen inhouden! Met Pie in the Sky presenteert Boost Producties een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving die geen moment hetzelfde is.

 

Britt van Eijk
Paper Frame

Data: woensdag 16 t/m 20 oktober 
Locatie: De Nieuwe Vorst omloop op de eerste verdieping en omloop kelder


Britt van Eijk, die in 2013 afstudeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, ontmoette acht jaar geleden een circuscollectief waardoor haar perspectief op de vanzelfsprekendheid van onze omgeving omver viel. Door dagelijkse en routineuze handelingen te omhullen met de magie van hun vaardigheden, brachten de circusartiesten een oorspronkelijke vreemdheid van het alledaagse aan het licht. Een verademing volgens Van Eijk en deze verloren verwondering werd een inspiratiebron voor haar werk. Bijna onoverkomelijk raakte ze in de loop der jaren gefascineerd door het menselijk lijf. Ze is dan ook regelmatig in repetitieruimtes van circusartiesten te vinden om hen te tekenen.

'De suggestie van beweging op stil materiaal en de illusie die een tekening wekt meer te zijn dan een flinterdun laagje grafiet op papier, voelt als magie en is een manier om mijn eigen verwondering levend te houden'. Britt van Eijk

Van 16:30 tot 17:00 zal Britt een rondleiding geven!

info

Duur: 00 minuten
Locatie: De Nieuwe Vorst
Toegankelijkheid: Rolstoel Aanmelden rolstoelplaats

Gratis Toegang

Blijf op de hoogte!

* verplicht