loader image

Talentontwikkeling

Lokaal

Tilburg is de stad van Festival Circolo. Hier werken we nauw samen met Fontys  Circus and Performance Art om nieuw talent te ondersteunen. Festival Circolo participeert ook in het Makershuis Tilburg. Samen met Dans Brabant, Het Zuidelijk Toneel, Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater De Nieuwe Vorst wordt nieuw talent opgepikt en ondersteund bij de eerste stappen in het professionele veld.

Voor de organisatie van Festival Circolo werken we samen met diverse culturele instellingen zoals Schouwburg Concertzaal Tilburg en Theater de Nieuwe Vorst.

Provinciaal

Festival Circolo is partner van PLAN voor talentontwikkeling Brabant. PLAN biedt de nieuwste generatie circus-, theater- en dansmakers kansen om zich te ontwikkelen en nieuw werk te presenteren.

In Brabant werken verschillende festivals met elkaar samen op het gebied van marketing en data-analyse. Ze worden daarbij ondersteund door Kunstloc Brabant.
Festival Circolo is lid van De Kunst van Brabant, de belangenvereniging van kunstenaars en culturele instellingen in de provincie.

Nationaal

De twee hbo-circusopleidingen in Nederland (Circus and Performance Art in Tilburg en Codarts in Rotterdam) zijn partners van Festival Circolo. Voor studenten biedt het festival een podium om zichzelf te presenteren maar ook om in contact te komen met professionele collega’s en programmeurs.

(Inter)nationaal

Festival Circolo is een van de kartrekkers van het platform CircusPunt. Daarin werken circusorganisaties en -artiesten sinds 2019 samen om de positie van het circus in het algemeen te versterken. Festival Circolo is een van de plekken waar het Nederlandse netwerk samenkomt om kennis uit te wisselen, bij te scholen en plannen te maken.

Het belang van circus kan niet genoeg onderstreept worden. Daarom heeft Circolo zich aangesloten bij een initiatief van de Verenigde Podiumkunstenfestivals om de landelijke lobby voor deze sector te versterken.

Internationaal

Circus is internationaal. Veel voorstellingen worden uit het buitenland gehaald en in Nederland gepresenteerd aan een breed publiek. Het is dus van belang goede relaties te onderhouden met collega’s elders in Europa en daarbuiten.

Circolo is lid van Circostrada, het netwerk van Europese circusinitiatieven en werkt samen Artcena (Centre national des arts du cirque, de la rue et du théâtre) en CircusNext, een internationaal project ter ondersteuning van jong circustalent in Europa.

Met onze Vlaamse buren bestaan nauwe en innige banden: Circuscentrum Vlaanderen, Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt, Miramiro, Gentse Feesten en Festival PerplX.