Tips

Speciaal voor jullie vroegen wij Wendy Moonen, programmeur van Festival Circolo het hemd van haar lijf! Alles wat jullie willen weten over de voorstellingen staat hieronder beschreven. Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten! Binnenkort komen ook de andere programmaonderdelen aan bod.

Common Ground

Dit collectief bestaat uit zes internationaal ervaren circusartiesten die samen zijn gekomen om een voorstelling te maken. Ze hebben elkaar allemaal ontmoet op de "Academie voor Circus en Performancekunst" in Tilburg en zijn afgestudeerd in 2011. Zij waren de eerste “lichting” van de ACaPA.
Ze komen uit drie verschillende landen en hebben de afgelopen jaren de wereld over gereisd met eigen solo’s, duo voorstellingen en ze hebben bij diverse internationale gezelschappen gespeeld, zoals bijvoorbeeld Cie XY (te zien tijdens Festival Circolo 2016). Tijdens hun reizen over de wereld hebben zij steeds de wens gehad om weer bij elkaar te komen om hun collectieve ervaringen te delen en iets nieuws en opwindends te produceren.

Camouflage is geschikt voor het hele gezin, voor alle mensen tussen 5 jaar en 105 jaar. 

Captain Sugar & The Monkey Puppets

Boost Producties

Boost Producties is een gezelschap uit Amsterdam. Ze kenmerken zich door een versmelting van acrobatiek, beweging en decor. Uniek is het uitgangspunt van een sterk abstract toneelbeeld dat de uitvoering van circustechniek volop stimuleert en ruimte geeft.

Misschien (her)kennen jullie sommigen van de 5Pieces van ons campagnebeeld. Zowel voor het festival van 2018 als dit jaar zijn zij de gezichten van Festival Circolo. 5Pieces zijn afgelopen jaar afgestudeerd aan de Fontys Academy of Circus and Performance Art in Tilburg. Ik heb hen de afgelopen 4 jaar gevolgd toen ze daar op school zaten. Op Festival Circolo 2018 hebben zij een eerste korte presentatie gedaan van dit project en de afgelopen maanden hebben zij dit verder doorontwikkeld tot een voorstelling van zo’n 45 minuten.

5Pieces

Kolektiv Lapso Cirk

Kolektiv Lapso Cirk bestaat uit David en Tomas.  Twee multidisciplinaire circusartiesten die gespecialiseerd zijn in het balanceren en manipuleren van verschillende alledaagse voorwerpen. Ze houden allebei van wat ze doen en je kunt zeker hun opwinding voelen vanaf het moment dat ze op het podium aankomen om enkele van hun gekke durf-duivelspellen te spelen om elkaars vertrouwen en moed te testen.. 

Josef is een Duitse circusartiest en hij is afgelopen jaar afgestudeerd aan Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA) als jongleur. Tijdens de opleiding heeft hij in bamboe zijn medespeler gevonden. Hij is het balanceren met bamboestokken gaan onderzoeken en is daar een voorstelling mee aan het maken. Hij is geïnteresseerd in het gebruik van zijn jongleertechniek om iets op het podium te creëren, wat meer is dan alleen techniek en dat te combineren met theater, dans en uitvoerende kunst.

Josef Stiller

Blijf op de hoogte!

* verplicht