veiligheid

Festival Circolo 2020 ziet er nèt even anders uit dan je van ons gewend bent. Om je een even veilig als onvergetelijk bezoek aan ons festival te garanderen, volgen we de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Op deze pagina vind je informatie over onze veiligheidsmaatregelen. Alle maatregelen worden voortdurend aangepast op basis van de meest actuele richtlijnen en voorschriften.

 

Veiligheidsmaatregelen

Tijdens Festival Circolo 2020 gelden allerlei veiligheidsmaatregelen voor bezoekers, personeel, vrijwilligers en artiesten. Enkele van deze maatregelen zijn:

 

 • We doen via een aantal vragen een gezondheidscheck aan de ingang.
 • Er is voldoende materiaal aanwezig om je handen te wassen en te ontsmetten.
 • Toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt.
 • Je zit tijdens de voorstelling samen met de mensen uit jouw huishouden waar je tickets voor hebt besteld. Stel je koopt vier tickets, twee voor jou en je partner en twee voor jullie kinderen, dan zit je met deze groep van vier mensen bij elkaar, op minimaal 1,5 meter van de bezoekers om je heen.
 • Er zijn routes gecreëerd waardoor je veilig en eenvoudig op de juiste zitplaats terechtkomt.
 • Er zijn voldoende medewerkers en vrijwilligers aanwezig om je te helpen en je de weg te wijzen.
 • Op het festivalterrein betaal je uitsluitend met je pinpas.
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM zullen wij nooit meer dan het toegestane aantal bezoekers per tent toelaten. Het aantal tickets en daarmee zitplaatsen per tent is bepaald op basis van het totale oppervlak van de tent en de 1,5 meter norm.

 

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen rond veiligheid en de door Festival Circolo genomen coronamaatregelen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@festivalcircolo.nl en we proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

 

Hoe verloopt een bezoek aan een van de voorstellingen?

 

Je komt binnen via een centrale entree, waar je iets kunt drinken en/of eten én waar de kassa zich bevindt. Op het hele festivalterrein zijn duidelijke routes aangegeven en publieksbegeleiders wijzen je overal de weg.

 

Hoe zorgen jullie ervoor dat ik 1,5 meter afstand van andere bezoekers kan houden?

Het terrein en de tenten zijn zo ingericht dat er voldoende ruimte is om voor alle bezoekers 1,5 meter afstand tussen de verschillende huishoudens of losse tickethouders te garanderen.

 

Hoe zorgen jullie voor een goede inloop en leegloop van de tenten?

Met duidelijke signing, voldoende in- en uitgangen en publieksbegeleiders zorgen we ervoor dat alles soepel en veilig verloopt.

 

Welke hygiënemaatregelen nemen jullie op het festivalterrein en in de tenten?

Je vindt onze hygiënemaatregelen boven deze veelgestelde vragen. De belangrijkste op een rij:

 • We doen via een aantal vragen een gezondheidscheck aan de ingang.
 • Er is voldoende materiaal aanwezig om je handen te wassen en te ontsmetten.
 • Toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt.

 

Zijn de tenten goed geventileerd?

Ja, onze tenten voldoen aan de geldende regels en zijn goed geventileerd.

 

Mag ik tijdens de voorstellingen eten en/of drinken?

Ja, mag het op ons festivalterrein aangekochte eten en drinken meenemen in de tent. Ook na iedere voorstelling is er gelegenheid om wat te drinken of te eten.

 

Moet ik een mondkapje dragen op het festival?

We garanderen dat er altijd minstens 1,5 meter afstand tussen jou en alle andere bezoekers is. Daarom hoef je op ons festivalterrein géén mondkapje te dragen. Je bent uiteraard vrij om dit wél te doen, als je dit fijner vindt.

 

Kan ik mondkapjes kopen op het festival? 

Omdat het niet verplicht is een mondkapje te dragen zijn ze niet te koop op ons festival.

 

Hoeveel kaartjes mag ik kopen en voor wie?

Voor de voorstellingen op Festival Circolo mag je in principe zoveel tickets kopen als je wil (indien beschikbaar). Koop je echter meer dan 1 ticket, dan geldt de regel dat iedereen voor wie je een kaartje koopt tot hetzelfde huishouden moet behoren.

 

Kan ik ook 1 ticket kopen?

Dat kan! Als je 1 ticket bestelt dan zorgen wij ervoor dat je op een veilige 1,5 meter van je buren kunt plaatsnemen. Is je buurman of buurvrouw ook alleen? Dan worden jullie - in lijn met de huidige richtlijnen - wél naast elkaar gezet.

 

Is het festivalterrein vrij toegankelijk?

Ons festivalterrein in het Leijpark is vrij toegankelijk! Maar we registreren en tellen alle bezoekers, ook als je geen voorstelling bezoekt. We werken bovendien met een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd op het festivalterrein aanwezig mag zijn, volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

Kan ik een kaartje kopen op het festivalterrein? 

Dat kan! Houd er wel rekening mee dat veel van de voorstellingen vol en/of uitverkocht kunnen zijn. Er zijn om de 1,5 meter regel te kunnen handhaven namelijk aanzienlijk minder tickets beschikbaar. Onze tip: bestel je tickets vooraf via de website.

 

Kan ik drinken aan de bar bestellen?

Nee, dat kan niet. Festival Circolo werkt dit jaar met bediening aan tafel en een vaste zitplaats in onze horeca is verplicht.

 

Kan ik op het festivalterrein met contant geld betalen? 

Nee, dat kan niet. Festival Circolo is cashless en betalen kan alleen met je pinpas.

 

Blijf op de hoogte!

* verplicht